Mooie Cobus

 In Asieldieren

Deze knappe kater woonde op straat en kreeg eten van mensen in de buurt. Hij had het daar best goed, want er was altijd water, eten en plekjes om te schuilen. Op een dag liep hij mank en had hij gewoon niet zoveel trek. We hebben hem opgehaald om hem te onderzoeken.

Cobus was sloom en reageerde niet echt. Hij lag maar een beetje stilletjes in zijn hokje. Als je zijn poten aanraakte, dan gromde hij een beetje. Maar hij deed ons niets. Hij had gewoon pijn, aan zijn poot. Zijn poot was inderdaad dik en gevoelig. Cobus kreeg pijnstilling en moest rusten.

Cobus moest ook afvallen, want hij was wat fors. We denken dat hij last heeft van beginnend artrose. Pijn aan je knie en dan ook nog overgewicht is geen goede combinatie.

Bloedonderzoek liet een beginnend nierprobleem zien. Dat is op zich niets vreemds voor een kater op zijn leeftijd. Veel katten die al wat ouder zijn, krijgen last van hun nieren. Cobus was ook wat uitgedroogd toen hij binnenkwam en dat terwijl het juist belangrijk is dat hij veel drinkt. We hebben hem een aantal dagen een infuus gegeven, als oppeppertje…

Ook bij ons bleef Cobus slecht eten. En hij beweegt nog steeds veel te weinig. Cobus wilde een lange tijd zijn hokje niet uit en maakte weinig contact. Maar gelukkig is die knop nu om… Hij loop lekker rond en geniet van de zon. Als hij zich veilig voelt, wil hij lekker rollebollen over de grond en knuffelen met de verzorgers. Dan steekt ‘ie daar helemaal zijn nekje voor uit: ‘jaaa kriebel me hier, hier en daar’.

Het is de hoogste tijd om een eigen huisje te zoeken. Hij kan op een appartement wonen met een afgeschermd zonnig balkon. Of hij kan in een huis wonen met tuin, mits die afgesloten is. Hij krijgt namelijk speciaal voer voor zijn nieren. Dat rondscharrelen en overal snackjes halen, dat is voor hem gewoon niet meer gezond…..

Cobus is een rustige, lieve, zachtaardige kater. Hij is ongeveer 13 jaar. Hij wil liever niet met andere katten samenwonen. Kinderen lijkt ons beter vanaf 12 jaar.

Wilt u kennismaken met Cobus? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00

 

 

Fotografie © Barbara Smeenk en Nancy Glastra

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN ZOALS COBUS HELPEN!

Recent Posts