Monty en Jella vinden elkaar

 In Asieldieren

Ze leerden elkaar bij ons in het hospitaal kennen en het is liefde! Niet op het eerste gezicht, maar na wat gedate weten ze het zeker. Ze willen samen blijven!!

Jella en Monty plaatsen wij als koppel. Als u interesse heeft in onze Monty en Jella, bel ons voor een afspraak tussen 11.00 en 16.00 uur op 070-3282828

*Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Voor een koppel agapornissen bedraagt dit €22,00

Hieronder lees je het individuele verhaal van Monty en Jella.

Monty

Lieve mensen kwamen bij ons binnenlopen met een enorme bench: ‘We komen een vogel brengen.’

Nouuuu, dat moest wel een héle grote vogel zijn! Voorzichtig openden we het deurtje. En daar zat, verstopt in een handdoek, de kleine agapornis Monty die ons met vermoeide oogjes aankeek. Ze hadden Monty in hun tuin gevonden en wisten dat agapornissen niet buiten in de natuur thuis horen.

Snel hebben we de warmte couveuse gereed gemaakt en een bakje met lekker eten klaargezet. Verzwakte vogels hebben heel veel aan een verwarmde omgeving: dit helpt, omdat ze dan geen energie hoeven te gebruiken om zichzelf warm te houden. En een smakelijk hapje erbij is dan helemaal fijn natuurlijk… Onze Monty viel dankbaar aan op de zaadjes die we voor hem neer hadden gezet. De arme kleine verkleumde vogel had berenhonger!

Monty is wat kaal en houdt zijn nek in een vreemde boog. Onze dierenarts kijkt Monty na en constateert dat gelukkig de veertjes op zijn rug al terug groeien en dat de houding van zijn nek waarschijnlijk altijd al zo is geweest. Hij kan er in ieder geval alles mee en heeft er geen last van. Alleen is zijn nek ietsjes langer dan normaal. Hij houdt zijn koppie daarmee statig hoog. Verder lijkt hij dus in orde. We hebben wel nog zijn nageltjes geknipt, want die waren veel te lang.

Na twee dagen lekker opwarmen, kunnen we hem uit de couveuse halen en begint Monty langzaam weer rond te klimmen en zijn kooi te ontdekken. We denken dat Monty een al wat ouder vogeltje is, maar dit kunnen we niet met zekerheid zeggen. Ook het geslacht is onbekend.

Monty is niet handtam, maar vindt mensen zeker wel gezellig en blijft altijd voorin de kooi zitten als er tegen hem gekletst wordt.

Jella

Jella vloog zo bij iemand naar binnen, maar dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Ze wiebelde en wobbelde door de lucht. Het vliegen leek haar niet zo goed af te gaan, volgende de melders. Dus kan ze nooit ver gevlogen hebben. Toch heeft niemand zich gemeld.

Jella is een gezellig, vrolijke vogel en is klaar voor een fijne uitdaging.

Jella draagt een ring en we denken dat ze uit 2018 is. Jella’s geslacht is onbekend en ze is niet handtam, maar met geduld komt ze er wel!

algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor…

Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.

Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.

Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️


zooplus.nl

Recent Posts