Monica, intelligent lief dametje
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » Monica, intelligent lief dametje

Monica, intelligent lief dametje

10 juli 2021

 • Andere katten: nee
 • Kinderen: 12+
 • Huis met tuin
 • Medicatie: nee
 • Speciaal dieet: nee

Monica is een intelligent poesje. Ze heeft een klein kopje met mooie grote oren. Die grote oren hebben haar kinderen ook en dit kan een oosterse achtergrond verraden. Vaak zijn Oosterse katten vocaal, intelligent, mensgericht en zeer aanhankelijk. En hun oortjes zijn relatief groot.

Lekker kriebelen

Dat aanhankelijke zit er zeker in bij dit meisje, maar ze is nog wat onder de indruk van haar verblijf bij ons. Het liefst ligt ze in het holletje van de krabpaal. Haar kopje steekt ze er bij tijd en wijle uit, om zo een beetje rond te kijken. Maar je ziet haar denken: ‘Nah!’, om dan vervolgens weer in het holletje te duiken. Als je bij haar gaat zitten, schuifelt ze al snel naar voren. Een beetje kriebelen rond haar kopje vindt ze lekker. Dan gaat ze er helemaal voor liggen en duwt haar neus tegen je hand.

Buiten bevallen

Toen ze nog buiten rondliep, was ze drachtig. In een tuin vond ze een prima plekje onder het dekzeil en had daar een nestje gemaakt. Tijdens haar bevalling werd ze gespot door de mensen van het huis. Die hebben ons gauw gebeld en we hebben de familie opgehaald. Monica is een lieve poes, maar door de vangactie was ze erg gestrest. Gelukkig liet ze zich al gauw aaien en geruststellen. En begreep ze dat we het alleen maar goed met haar voor hadden.

Kittens

De kleintjes waren onderkoeld, en gingen gauw de warme couveuse in om op te warmen. Helaas heeft één kitten het niet gered. Maar de kleintjes kwamen al snel bij en Monica mocht met haar kinderen door naar een pleeggezin. Daar heeft deze knappe moederpoes haar kroost in een huiselijke omgeving en samen met nog andere katten groot gebracht. Inmiddels zijn die vier ukkies grote stoere kittens geworden en worden ze geplaatst.

Rust

Moon werd gesteriliseerd en kreeg een eigen kamer en dat vond ze wel prima zo. Zij had haar best gedaan en vier prachtige kinderen groot gebracht. Lekker rustig bijslapen in haar favo holletje: daar geniet ze van. Een hapje eten, een kriebel, languit snurken zonder dat springerige viertal om haar heen bevalt haar reuze goed. Nu nog een fijn eigen nieuw thuis.

Monica is ongeveer 4 jaar, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Monica? Vul onderstaand formulier in of bel ons op 070 3282828 tussen 11:00 en 16:00. (laat alsjeblieft je tel. nr. achter)

Fotografie © Dasha Munnik en Clara Mazèl

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Monica, intelligent lief dametje

Wij helpen dieren in nood! 

 • met vervoer en opvang
 • van zieke, gewonde en gevonden dieren
 • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
 • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.