Mona en Mikki

3 maart 2024

Mona en Mikki zijn bij ons gekomen omdat de eigenaar door omstandigheden niet meer voor ze kan zorgen. Ze zijn een hecht koppel en willen daarom ook samen weer naar een nieuw thuis. Ze woonden samen met nog 1 van hun jongen, maar daarvan vond vaders het hoogtijd dat die de vleugels uit sloeg, zodat ze weer samen zijn.

Mona en Mikki zijn samen altijd druk met het onderhouden van hun kooi. Hangt er een speeltje niet goed, even recht hangen. Zijn de buren luidruchtig, even checken of alles wel goed gaat daar. Ze kunnen goed vliegen en vinden het fijn om ergens te wonen waar ze de ruimte hebben om de vleugeltjes uit te slaan.

Ze dragen beide geen ring, dus de leeftijd is ons niet bekend. Ze zijn niet handtam.
Heb je interesse in dit leuke koppel? Vul dan het formulier in onderaan de pagina.


Algemene informatie

Grasparkieten zijn ontzettend mooie, kleurrijke vogels die oorspronkelijk uit Australië komen. Ze komen daar bijna in het hele land wel voor. Ze leven in groepen en houden onderling contact door de hele dag contactgeluidjes te maken. Hiermee vertellen ze elkaar waarschijnlijk informatie over waar voedsel en water te vinden is. En wie weet worden er ook nog roddels gedeeld! Maar wat duidelijk is, is dat je met Grasparkieten als huisdieren rekening moet houden met vogeltjes die de hele dag geluid maken en lekker “kletsen”.

Grasparkieten zijn dus echte groepsdieren en willen niet alleen zijn. Wij plaatsen ze daarom alleen als paartjes of bij een of meerdere Grasparkieten. Ze zijn geschikt om binnen te houden, maar kunnen ook goed in volières, maar rustig wennen aan de buitentemperatuur is dan uiteraard wel noodzakelijk.

Qua karakter kunnen ze allemaal verschillend zijn, maar over het algemeen zijn het zachtaardige vogels die, met genoeg geduld en liefde, redelijk makkelijk tam te krijgen zijn. Ook kunnen enkelen soms wat woordjes zeggen, maar dit kan niet elke vogel. Genoeg variatie en uitdaging is nodig in het leven van een Grasparkiet, want ze zijn slim en goed te trainen. Dus voldoende speelgoed, ruimte en materiaal om aan te knagen maakt een grasparkiet gelukkig.

Grasparkieten kunnen met goede verzorging wel 15 tot 20 jaar worden, dus worden ze onderdeel van uw leven. Een weloverwogen beslissing om aan Grasparkieten te beginnen is dan ook belangrijk.

Reageer op Mona en Mikki

Help ons de dieren helpen!