Molli, het verlegen tijgertje (2 jr)
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » 
  5. Adoptiedieren - katten
  6.  » Molli, het verlegen tijgertje (2 jr)

Molli, het verlegen tijgertje (2 jr)

10 februari 2023

Kan met andere katten: nee
Honden: ja
Kinderen: nee
Huis met tuin, of boerderij/ manege
Medicatie:  probiotica en extra vezels
Speciaal dieet: hypo-allergene brokjes

Molli leefde op straat. Buurtbewoners zagen dat ze zich helemaal niet lekker voelde en erg verzwakt was. Wij hebben haar gevangen met een vangkooi, want ze was nog erg schuw en liet zich niet zomaar pakken. Ze mocht mee naar ons hospitaal om te herstellen.

Spannend

In het begin vond Molli het allemaal erg spannend bij ons. Logisch, want ze had in haar jonge leventje nog maar heel weinig contact met mensen gehad. Ze probeerde die enge mensen die haar wilden benaderen weg te jagen door naar ons te blazen. Als we haar wilden aaien, deinsde ze achteruit.

Maar toch…

We hebben Molli veel liefde en aandacht gegeven. Want de verzorgers hadden toch het idee dat er, ergens in dat bange zwerfkatje, toch het karakter van een lief poesje verborgen zat. En langzaam begon Molli te ontdooien. Als we aankwamen met een bakje natvoer kwam ze al naar ons toe, en als we rustig tegen haar praatten, wilde ze ook wel even aan onze hand ruiken. En ze bleef vriendelijk.

Aanraken nog niet, maar gezelschap van mensen fijn

Aaien en optillen vindt ze nu nog steeds niets, maar ze vindt het wel erg gezellig als er mensen langskomen. Dan komt ze blij naar je toe om je te begroeten door een neusje te geven tegen je vinger. We weten niet of ze aaien ooit echt heel fijn gaat vinden, maar omdat ze nog zo jong is denken we dat ze, met veel liefde en aandacht, best een gezellige huispoes kan worden. Geef haar tijd en ruimte en dan komt ze vanzelf wel. Ze vindt gezelschap van mensen wel fijn. Maar zodra je die enge hand haar kant op doet, deinst ze weg.

Spelen!!!!

Molli is dol op spelen met allerlei speelgoedje. Samen vindt ze het helemaal leuk! En ze vindt het vooral geweldig om lekker buiten rond te struinen. Ze zit bij ons de hele dag in de buitenren, gezellig te kijken naar alles dat buiten gebeurt. We zien haar regelmatig van buiten naar binnen racen en dan weer naar buiten. Ze is een heerlijke actieve meid! Een huis met een tuin is daarom een must voor haar. We denken dat ze het ook wel fijn zou vinden op een boerderij of manege. Ze zal vast een heel goeie muizenvanger zou zijn, want ze heeft duidelijk jachtinstinct en volgt alles wat buiten rondloopt en -vliegt met grote belangstelling.

Wij zoeken voor Molli mensen met kattenervaring en veel geduld, want Molli is nog geen kant en klare huispoes. Maar alle liefde die je nu investeert in dit verlegen tijgertje, ga je over een poosje dubbel en dwars terug krijgen!

Dieetbrokjes en probiotica

Molli is wat langer bij ons gebleven, omdat ze ineens haar behoefte op zachte oppervlakken zoals mandjes en dekentjes deed. Ook had ze last van diarree. Ze kreeg speciale dieetbrokjes (hypo-allergeen) en daar doet ze het prima op. Ze zal deze brokjes waarschijnlijk wel de rest van haar leven moeten blijven eten. Ze heeft wat medicatie gekregen, en we hebben goed gekeken waar ze haar behoefte deed. Dat was nog een aantal dagen ernaaat, maar Molli doet nu alles netjes op de bak. We denken dat de onzindelijkheid kwam doordat ze pijn had als ze op de bak ging, en de bak met de pijn associeerde. Dat is nu gelukkig helemaal opgelost. Ze krijgt nog wel probiotica en extra vezels om haar darmen gezond te houden en je mag haar dit haar hele leven geven. Dit zijn poedertjes die je over haar brokjes heen doet.

Wenperiode

Molli zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. We raden daarom met klem aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen. Ze zal door de verhuizing waarschijnlijk weer even wat banger zijn en zich misschien gaan verstoppen, bijvoorbeeld achter een gordijn.

Ga meerdere malen per dag lekker bij haar zitten, tegen haar praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat ze jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat ze merken dat ze best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur en doet ze netjes alles op de bak, dan kan ze voorzichtig vanuit haar veilige kamer het huis verder verkennen. Ze mag pas naar buiten als ze haar huis als veilige haven beschouwt. Als ze te snel naar buiten wordt gelaten, is de kans erg groot dat ze wegloopt.

Wees geduldig met haar, dat is de beste manier om haar te laten wennen aan haar nieuwe huis!

Molli is ongeveer 2 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.                                                 

Wil je kennis maken met Molli? Vul dan het onderstaande formulier in.                                                         

Fotografie © Nancy Folten

 

 

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Molli, het verlegen tijgertje (2 jr)

Help ons de dieren helpen!