Molli, het verlegen tijgertje (1 jr)
 1. Home
 2.  » 
 3. Adoptiedieren
 4.  » 
 5. Adoptiedieren - katten
 6.  » Molli, het verlegen tijgertje (1 jr)

Molli, het verlegen tijgertje (1 jr)

10 november 2022

 • Kan met andere katten: nee
 • Kinderen: nee
 • Appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
 • Medicatie: ja, probiotica
 • Speciaal dieet: nee

Molli leefde op straat. Buurtbewoners zagen dat ze zich helemaal niet lekker voelde en erg verzwakt was. Wij hebben haar gevangen met een vangkooi, want ze was nog erg schuw en liet zich niet zomaar pakken. Ze mocht mee naar ons hospitaal om te herstellen.

Spannend

In het begin vond Molli het allemaal erg spannend bij ons. Logisch, want ze had in haar jonge leventje nog maar heel weinig contact met mensen gehad. Ze probeerde die enge mensen die haar wilden benaderen weg te jagen door naar ons te blazen. Als we haar wilden aaien, deinsde ze achteruit.

Maar toch…

We hebben Molli veel liefde en aandacht gegeven. Want de verzorgers hadden toch het idee dat er, ergens in dat bange zwerfkatje, toch het karakter van een lief poesje verborgen zat. Een lief poesje dat graag huispoes wilde worden. En langzaam begon Molli te ontdooien. Als we aankwamen met een bakje natvoer kwam ze al naar ons toe, en als we rustig tegen haar praatten, wilde ze ook wel even aan onze hand ruiken. Aaien vindt ze nog steeds spannend, maar ze heeft al zulke grote stappen gemaakt dat wij denken dat het, met nog wat meer geduld en liefde, helemaal goed gaat komen met haar.

Veel geduld

Wij zoeken voor Molli mensen met kattenervaring en veel geduld, want Molli is nog geen kant en klare huispoes. Maar alle liefde die je nu investeert in dit verlegen tijgertje, ga je over een poosje dubbel en dwars terug krijgen!

Molli krijgt nu probiotica ter verbetering van haar spijsvertering, dit zal ze voorlopig thuis ook nog moeten krijgen. Dit is een poedertje dat je heel makkelijk door haar eten kunt mengen.

Wenperiode

Molli zal de overgang naar een nieuw huis waarschijnlijk heel spannend vinden. We raden daarom aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen. Ze kan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter een gordijn. Laat haar maar even tot rust komen. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten, tegen haar praten en proberen wat te spelen. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met af en toe een lekker hapje. Dan gaat ze jouw geur en stem associëren met iets prettigs. Laat ze merken dat ze best nieuwsgierig is naar het leven aan de andere kant van de deur, dan kan ze voorzichtig vanuit haar veilige kamer het huis verder verkennen. Als ze direct wordt losgelaten in het hele huis, gaat ze zich zeker verstoppen, dit levert extra stress op en de wenperiode kan dan erg lang duren. Wees geduldig met haar, dat is de beste manier om haar te laten wennen aan haar nieuwe huis!

Molli is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.                                                 

Wil je kennis maken met Molli? Vul dan het onderstaande formulier in.                                                         

Fotografie © Nancy Folten

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Molli, het verlegen tijgertje (1 jr)