Molletje in ondergrondse garage

7 november 2019

Op dinsdagavond 5 november krijgen we een melding dat er een mol was gevonden in een ondergrondse parkeergarage. De mol liep daar maar rondjes en leek een bloedneus te hebben. De melders hebben de mol opgepakt en voorzichtig teruggezet op het gras. Maar het arme molletje bleef maar rondjes lopen. Dit was niet goed. Ook leek hij wat versuft. Ze hebben hem mee naar huis genomen en ons gebeld.

Toen ambulancechauffeur Anita aankwam, was de mol inmiddels wat actiever geworden. Maar ze hoorde het diertje zwaar ademen en hij leek het benauwd te hebben. Zeer waarschijnlijk was het dier gevallen. Boven de garage ligt namelijk een grasveld. Anita schatte in, dat de mol ongeveer 3 meter naar beneden moet zijn gevallen. En dát voor zo een klein diertje. Ze besluit hem naar de Wildopvang in Delft te brengen, waar ze gespecialiseerd zijn in onder andere dit soort dieren. Hij wordt daar meteen opgevangen en op een rustig plekje in de warmtekooi gezet.

Helaas is de mol dezelfde avond toch overleden. Hij ademde bij aankomst bij de Wildopvang al met een open bekje. Hij was benauwd en had hoogstwaarschijnlijk een bloeding in de longen door de val.

Arm molletje….. We hadden het graag anders gezien..  😢

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!