Moederkip en haar kuiken

20 september 2020

Na het korte ritje naar hun nieuwe huis, mochten moeder hen met haar overgebleven kuiken heerlijk de tuin in. Zo kon er op afstand naar de nieuwe bewoners gekeken worden, door de bij ons al wonende hennen en andersom natuurlijk ook. Nieuwsgierig kakelde de tien dames, moeder hen en kuiken over en weer. Vervolgens werd de tuin grondig beken, lekker scharrelen met zijn twee.

Einde dag, voor ieder op stok zou gaan, hebben we de ren geopend en de dames echt kennis laten maken. Ruimte genoeg om te zien wie wie nou is en na wat “Ik ben groter, nee ik ben groter” taferelen, was het al gauw terug naar de orde van de dag. Met zijn allen, ook Oliver mijn zoontje en ik, terug de loopren in en nog even genieten van de laatste zonnestralen, inclusief moeder hen die bij mij op schoot een dutje deed. Tijdens het dutje haar poten nog even met vaseline ingesmeerd ivm lichte kalkpoten, dit vond ze allemaal prima.

Het kan alleen maar mooier worden, echte knuffelkippen in wording. Voor de eerste nacht heb ik moeder en kuiken even zelf in het nachthok gezet, wellicht vinden ze deze avond zelf hun weg. Al met al… super goede eerste dag, met deze super gezellige knappe dame en haar al eveneens leuke kuiken. Dat ze maar lang en gelukkig bij ons mogen leven.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!