Mitzel: vrolijk speels kitten
  1. Home
  2.  » 
  3. Geplaatste dieren
  4.  » Mitzel: vrolijk speels kitten

Mitzel: vrolijk speels kitten

7 november 2022

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: ja
• Kinderen: 10+ (i.v.m. stoeien met handen)
• Huis met tuin of appartement met catproof balkon (geheel met gaas afgezet)
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee
• Leeftijd: 5 maanden

Mitzel verveelt zich en hoe dat zo komt? Nou dat gaan we je vertellen.

Kattenkwaad ipv koud op straat

Mitzel kwam mid Oktober bij ons binnen, want hij had geen vaste woon- of verblijfsplaats. En dat op 5-maand jonge leeftijd. Een leeftijd waarop je vol overgave in een warm en veilig thuis de wereld behoort te ontdekken. Kattenkwaad behoort uit te halen, je mensen tot waanzin behoort te drijven met eindeloze spelletjes, zoals je verstoppen zodat niemand je vindt. En dan ineens achter een stoel tevoorschijn springen, zodat iedereen zich een hoedje schrikt. Dát behoort een 5-maand jong kitten te doen. En niet op straat te leven, in kou en armoe.

Saaie boel

Maar goed. Mitzel verveelt zich dus. Want toen hij bij ons kwam was die warmte heerlijk, het eten goed, en de speeltjes in zijn hokje bevielen ook best. Maar eerlijk is eerlijk: die dagen duren toch een partij lang hier. Want wat is het saai in deze kamer. Mitzel zit namelijk nog in de Quarantaine unit, op moment van dit schrijven, omdat het behoorlijk vol is in het hospitaal. En dat bevalt de kleine man helemaal niet.

Spelen!!!

Zodra je zijn hokje opent gaat ’ie vol in de speelse mood. Hij wil gelijk lekker stoeien met je, en vooral met je handen. Blijkbaar heeft hij dat zo geleerd. Dit moeten zijn nieuwe mensen nog even corrigeren. Want ondanks dat hij het niet heel hard doet, is dit gedrag op oudere leeftijd best vervelend. Geef hem ipv je hand een knuffelbeer om lekker in te trappelen en te bijten, zodat hij snapt dat handen alleen maar aaien. (en lekkers geven uiteraard.)

Verder is er niet veel bijzonders te vertellen over dit mannetje. Hij zoekt mensen die veel thuis zijn en voornamelijk heel veel willen spelen met hem. Mitzel is een leukerd, een lieverd, een knap mannetje met hazelbruine ogen, een ondeugend kitten dat nog een heel leven voor zich heeft. Een kitten dat niet kan wachten om de boel thuis op stelten te zetten. Want Mitzel heeft energie voor 10!

Castratie/ sterilisatie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten steriliseren/ castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Mitzel tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Hij is nu 5 maanden jong (begin Juni geboren), gevaccineerd en gechipt, maar dus nog niet gecastreerd.

Wil jij kennismaken met Mitzel? Vul onderstaand formulier in..

fotografie Clara Mazèl 

Dit dier is al geadopteerd!