Mirella, de alexanderparkiet
  1. Home
  2.  » 
  3. Adoptiedieren
  4.  » Mirella, de alexanderparkiet

Mirella, de alexanderparkiet

21 juli 2021

Dan word je zomaar aangetroffen op straat. Er vliegen in Nederland heel wat groene halsbandparkieten in het wild rond, maar Mirella hoort daar niet bij. Ten eerste omdat ze een knappe Alexanderparkiet is. Ten tweede omdat ze een ringetje draagt om haar pootje. En dus niet in het wild is geboren. En als laatste: Mirella vindt mensen gewoon best gezellig!

Ze neemt altijd braaf haar stukjes appel van je aan en zit dan gezellig te knabbelen terwijl we tegen haar kletsen. En na het eten: dan gaat ze even lekker onder de douche. En ohwww… ze geniet daar heeeeerlijk van.

We zoeken voor Mirella een fijne plek. Een plek in een ruime volière zou de voorkeur hebben of een plek waar ze los mag vliegen in huis.  En uiteraard moet er al minimaal 1 andere Alexanderparkiet aanwezig zijn. Want alleen zijn, dat is helemaal niet leuk. Voor minder doen we het gewoon niet!

Mirella is naar alle waarschijnlijkheid een dame. Want en ze heeft nog niet de herkenbare ‘halsband’ die de mannetjes hebben. Ze draagt een ring uit 2017.

 

Algemene informatie

De grote alexanderparkiet is een exoot uit de Kasjmir regio van Zuid-en Zuidoost-Azië, die naar Europa is gehaald. De vogel heet naar Alexander de Grote en was waarschijnlijk een van de eerste soorten parkieten die in Europa als kooivogel werd gehouden. De grote alexanderparkiet is een opvallend groen gekleurde, grote vogel met een lange, puntige staart. De totale lengte is circa 58 centimeter. Hij heeft een heel opvallende, luide lokroep. Er bestaan 5 ondersoorten.

Ze eten zaadmengsel, maar dit moet aangevuld worden met eivoer, groente en fruit.

Grote alexanderparkieten kunnen vrij goed tegen ons klimaat, maar het is toch aan te raden om een vorst vrij nachthok te voorzien. Dit komt omdat de grote alexander parkiet zo gezegde “vleespoten” hebben en deze zouden kunnen afvriezen wanneer de vogel aan het koud gaas blijft slapen. Deze verminking moet in elk geval vermeden worden! Zorg ervoor dat de zitstokken voldoende dik zijn, zodat de vogel makkelijk zijn poten kan warm houden tussen zijn verenkleed. De volière dient minimum 3 meter lang, 1 meter breed en 2 meter hoog te zijn. En bij voorkeur in knaagvast materiaal zoals aluminium. Vergeet ook niet om dubbel gaas te plaatsen als er naast de grote alexanders ook andere vogels zitten. Zo voorkom je dat ze elkaars tenen afbijten.

Een alexanderparkiet is een maatje voor het leven. Want ze kunnen in gevangenschap wel 20-30 jaar oud worden.  Maak dus een wel overwogen beslissing of je wel of niet aan vogels begint!

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Mirella, de alexanderparkiet

Wij helpen dieren in nood! 

  • met vervoer en opvang
  • van zieke, gewonde en gevonden dieren
  • zowel gezelschapsdieren als in het wild levende dieren
  • in Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Zoetermeer en Pijnacker-Nootdorp.