Mirai (Nimf)

27 augustus 2020

Allereerst hebben wij Nimfje hernoemd en is haar (roep)naam bij ons thuis Mirai. Mirai betekent toekomst in het Japans. Inmiddels luistert ze wel redelijk naar haar eigen naam, alhoewel ze net zo goed reageert op het geroep naar Akio (onze kater).

De eerste maand woonde ze met ons in een appartement. Akio en Mirai vonden elkaar erg interessant, maar na een week werd het toch vooral gestoei en elkaar aanvliegen. Daarom besloten wij ze een langere tijd veelal gescheiden te laten wennen en enkel begeleid samen te komen. Twee weken geleden zijn wij verhuisd naar een dubbel zo grote woning met een goede tuin. Mirai en Akio zijn sindsdien ook veel meer naar elkaar toegegroeid en stoeien, spelen en slapen samen. Ze gebruiken inmiddels ook dezelfde bak en wassen elkaar. Wij zijn ontzettend blij dat ze zo goed samen gaan, echt een opluchting! De tuin wordt ook met veel liefde gebruikt, maar ze blijft lekker dichtbij en komt je veel opzoeken.

Mirai is een druktemaker en enorm speels, maar ook een flinke knuffelaar. Ze gooit zichzelf met volle kracht op de grond, op je laptop, waar dan ook om vervolgens flink purrend te gaan rollen voor je. Ze is erg aanhankelijk en blijft graag bij je in de buurt, maar kan er ook zelf op uitgaan. Daarnaast volgt ze Akio op de voet, behalve als hij over de schutting klimt (dit is te spannend). We merken ook dat haar vachtje inmiddels glanst en dat ze zichzelf goed verzorgd. Als ze zichzelf niet verzorgd, dan worden wij of Akio wel helemaal schoongelikt..

Het is in ieder geval een echte lieverd, maar een handvol zodra eten in het spel komt. Ze zet het op het krijsen en springen zodra duidelijk is dat er wat lekkers klaargemaakt wordt. Daarnaast eet ze haar bakje zo snel leeg en probeert ze zich op te dringen bij onze kater zijn voerbak. Dit proberen we nog te trainen en het gaat (langzaam) de goede kant op.

Kortom, we zijn ontzettend blij met Nimf/Mirai als onze nieuwe huisgenoot. Veel liefs!!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!