Mira heeft een zee aan liefde te geven (1 jaar)

11 september 2023

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

De naam Mira betekent zee. Dat vonden we een passende naam voor haar, want Mira heeft een zee aan liefde te geven!

Jong poezenmoedertje
Een buurtbewoner vond Mira in de tuin, met haar 4 kittens. Arme Mira is helaas al op veel te jonge leeftijd moeder geworden, ze was zelf eigenlijk nog maar een kitten. We hebben dit jaar heel veel jonge poezenmoeders van de straat gehaald. Als deze katteneigenaren hun kat hadden laten steriliseren of castreren, had er heel veel kattenleed voorkomen kunnen worden..

Veilig in een pleeggezin
Mira en haar kids mochten naar een pleeggezin. Daar heeft ze de kleintjes in alle veiligheid verzorgd en opgevoed. De kittens zijn nu oud genoeg om op eigen pootjes te staan, dus Mira mag nu op zoek naar een huisje.

Ze moet nog wat meer vertrouwen in mensen krijgen, want ze heeft waarschijnlijk veel meegemaakt op straat. We kunnen haar voorzichtig aaien, en ze geeft ook al kopjes. Zelfs optillen laat ze toe. Maar het moet allemaal wel rustig aan gebeuren, want Mira schrikt van plotselinge bewegingen en geluiden. Dan kan ze wel een beetje brommen of blazen. Bij haar pleegmoeder had ze na een paar weekjes al zoveel vertrouwen dat ze ‘s ochtends al kopjes gevend en snorrend om haar ontbijt kwam vragen.

Gun haar de tijd
Mira heeft een rustig huisje nodig met ervaren kattenmensen, die haar de tijd gunnen om bij te komen van alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd. En die haar veel liefde en aandacht willen geven. Met een beetje geduld zal ze die liefde dubbel en dwars teruggeven!

Wenperiode
Voor Mira zal de overgang naar een nieuw huis heel spannend zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Mira is ongeveer 1 jaar oud. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Mira? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

Reageer op Mira heeft een zee aan liefde te geven (1 jaar)

Help ons de dieren helpen!