Mini-me(esje)

10 mei 2018

Vandaag is het Hemelvaart en dat is een onvervalste, echte vrije feestdag. Maar voor ons begon het feestje al twee dagen geleden toen we ons ontfermden over zoiets kleins en liefs…

In mei leggen alle vogels een ei. Nou ja, misschien niet alle vogels, maar het is wel de start van het broedseizoen. En dat bleek toen Cherinda en Judith afgelopen dinsdag naar Leidschendam werden gestuurd, waar ze bij het Schakenbos College een wel heel klein vogeltje hadden gevonden.

Dit ieniemienie vogeltje bleek een baby pimpelmeesje te zijn, dat slechts 1 tot 2 dagen hiervoor uit het ei was gekomen. Ze hebben dan nog helemaal geen veertjes, behalve wat kleine pluisjes op hun hoofd. Ze zijn bijna doorschijnend!

Omdat zo’n klein vogeltje goed warm gehouden moet worden, hield Cherinda het al die tijd in haar hand gedurende de rit naar Delft. Daar zit namelijk stichting vogelasiel Delft (https://www.vogelopvangdelft.nl), waar het pimpelmeesje zal worden grootgebracht, met liefde en heel veel geduld.

Met een heel klein pipetje krijgen babyvogels daar om het kwartier (!!), van ‘s ochtends vroeg tot de zon ondergaat, vocht en voeding toegediend. Net zo lang tot ze groot genoeg zijn om te gaan vliegen en zelf voor hun eten te kunnen zorgen. Bij de vogelopvang hadden ze al meerdere weesjes, dus deze mini pimpelmees had al snel weer broertjes en zusjes..

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!