Kittens Mini en Cooper, een gezellig stel (4 mnd.)

11 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

  • Kan met andere katten: ja, we plaatsen ze samen
  • Kinderen: 8+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: voorlopig nog probiotica voor de darmpjes
  • Speciaal dieet: nee

‘Oh… het kittenseizoen is weer begonnen…’ verzuchtten we toen Mini en Cooper bij ons binnenkwamen. In de lente en de zomer worden er elk jaar weer veel kittens geboren. En dat betekent dat er veel kittens bij ons terechtkomen. Ook asiels en andere dierenopvang organisaties zitten in de zomer overvol door de grote instroom van kittens. Daarom is het extra belangrijk om je kat te laten steriliseren of castreren! 

Nare beestjes

Mini en Cooper waren er niet zo goed aan toe. Ze hadden vlooien, luizen en wormen! De kleine jongetjes waren verzwakt door al die nare beestjes. Maar gelukkig zijn dit soort parasieten goed te behandelen en met goede zorg knapten ze al gauw op. Hun darmen hebben wel een beetje geleden onder de wormen in hun buikjes en zijn nog steeds niet helemaal rustig. Om hun darmen te ondersteunen krijgen ze bij ons nu probiotica. Dit zullen ze voorlopig thuis ook nog moeten krijgen. Het is een poedertje dat je heel makkelijk over hun voer kunt strooien. Er is een kans dat hun darmen altijd wat gevoelig zullen blijven.

Gezellig stel

Mini en Cooper zijn een heel gezellig stel. Ze zijn erg aan elkaar gehecht en ze spelen, knuffelen en slapen de hele dag gezellig samen. We plaatsen ze daarom ook samen. Mini is het wit met zwart-grijze katertje. Hij is een heel zachtaardig kereltje. Hij vindt het fijn om te knuffelen en gaat dan heel hard spinnen. Hij is iets rustiger dan zijn broertje maar gaat toch ook wel lekker los als het tijd is om te spelen. Cooper is het wit-zwarte katertje. Hij is de stoerdere van de 2, maar ook een hele lieve jongen die graag bij je langs komt voor een knuffel.

Mini en Cooper wonen nu tijdelijk samen met hun stiefpappa Vinny, een grote zwarte kater. Vinny houdt de 2 deugnieten goed in de gaten en zorgt dat ze geen gevaarlijke fratsen uithalen!

Het gezellige stel is nu toe aan een eigen huisje, met mensen die lekker vaak thuis zijn en ze veel aandacht kunnen geven. Ze zullen thuis nog moeten leren om brave huiskatten te worden, en zullen daar wel wat begeleiding bij nodig hebben.

Wennen

Mini en Cooper zullen de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om ze eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt ze het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij ze zitten en tegen ze praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houden deze smulpaapjes wel van. Dan gaan ze jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat ze zich goed gaan hechten aan het huis en aan hun nieuwe mensen. En als ze snappen dat alles veilig is, kan je hun beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat hebben ze dan als hun veilige plek ervaren, waar ze naar terug kunnen rennen als ze het weer te spannend vinden. Als je ze in één keer los laat in het hele huis, gaan ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Ze mogen pas naar buiten als ze gecastreerd zijn, dus pas na hun zesde levensmaand.

Castratie

Castratie vindt bij onze kittens pas na zes maanden plaats. Een absolute voorwaarde voor adoptie is om de kat bij het bereiken van die leeftijd te laten castreren. Fokken met onze dieren is niet toegestaan. Via onze eigen dierenarts mag je Mini en Cooper tegen een gereduceerd tarief laten helpen. Je ontvangt automatisch een herinneringskaart als de leeftijd van zes maanden is bereikt. Uiteraard mag je dit ook door je eigen dierenarts laten doen, maar daar kunnen wij geen gereduceerd tarief aanbieden.

Mini en Cooper zijn begin april geboren. Ze zijn gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Mini en Cooper? Vul het onderstaande contactformulier in ⤵️

Fotografie © Clara Mazèl 

 

 

Mini en Cooper:

      

Mini:

      

Cooper:

      

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!