Gereserveerd Miki houdt wel van gezelligheid!

30 oktober 2023

Onze kleine agapornis Miki vond het wel welletjes in zijn eentje buiten en vloog een huis binnen, alwaar hij vervolgens op de kast ging zitten. Het was helaas niet zijn eigen huis, maar gelukkig heeft de bewoner ons gebeld, waarna Miki bij ons in de opvang is gekomen. Miki is een sociaal vogeltje. Hij kan het met iedereen vinden en heeft het erg naar zijn zin met zijn maatjes Emi, Hana en Sora. Lekker vliegen vindt Miki heel leuk. Soms beetje tutten met Sora, maar er is geen liefde ontstaan tussen deze twee. Miki is een rustig vogeltje, vindt mensen wel ok, komt soms op arm of schouder zitten.

Ook al heeft Miki het naar zijn zin, er gaat toch niets boven een eigen thuis. We zoeken voor Miki een warm thuis, waar al een of meerdere soortgenootjes wonen. We plaatsen vogels nooit alleen.

Miki draagt een rode ring uit 2018. Het geslacht van Miki is ons niet bekend.

Algemene informatie

Agapornisjes, ook wel lovebirds genoemd, komen oorspronkelijk uit Afrika en worden sinds de 20e eeuw gehouden als huisdier. Er zijn maar liefst negen verschillende soorten en ze komen in allerlei kleuren van de regenboog voor.
Het zijn zeer intelligente vogels en daarom is het belangrijk ze bezig te houden. Zowel in, als buiten de kooi. Het is een sociale vogelsoort en ze wonen graag met één of meerdere soortgenoten samen. Ze staan bekend om hun luidruchtigheid en zijn daarom niet voor tere oortjes geschikt. Ze zijn ook goed in “slopen”. Je kunt ze heerlijk bezig houden met wc-rolletjes of een doos van karton. Ook bijv. wilgentakken zijn zeer geschikt om aan te knabbelen en van te eten.
Hun voeding bestaat voornamelijk uit zaden. Maar moet aangevuld worden met andere bronnen. Zoals eivoer, groente en fruit.
Agaporniden kunnen wel 10-15 jaar oud worden. Met deze vogels is het, net als bij kinderen, belangrijk consequent te zijn. Ze zijn slim en weten precies wat ze wel en niet mogen. Ze verhuizen óf naar een huis waar al 1 of meerdere agapornisjes wonen óf in koppels. Een agapornis alleen kan zich heel erg eenzaam voelen.

Reageer op Gereserveerd Miki houdt wel van gezelligheid!

Help ons de dieren helpen!