Mia

16 september 2017

Hallo lieve dierenvrienden!

Alweer 6 weken geleden mochten wij Mia een warm en liefdevol thuis geven. Omdat Mia nog herstellende was van gebroken teentjes moest zij eerst 1 week kamerrust krijgen. Voor ons kwam dat goed uit, want wij moesten Mia ook introduceren aan onze kat Zanzibar.

Nou, Mia had snel genoeg van die kamerrust en wilde op ontdekking uit! Het lukte ons deze dame tevreden te houden door haar tot 2x toe een grotere kamer te geven. Dan kon ze weer even vooruit met snuffelen. Een kleine tegenslag toen Mia een oogontsteking kreeg, vermoedelijk toch van de stress van de verhuizing, maar daar is zij inmiddels helemaal van opgeknapt!

Mia is echt een enorm lief poesje! We kunnen heerlijk met haar kroelen in onze armen en ‘s nachts ligt ze heel rustig aan het voeteneind op bed te slapen. Maar deze dame is ook een en al energie, want ze kan eindeloos blijven spelen! Met hengels, balletjes, muizen, noem maar op. Haar tongetje hangt dan net zo uit haar bekje als bij een hond. En laat je niet misleiden door haar kleine postuur; deze dame is absoluut niet bang voor Zanzibar! Zij staat haar mannetje wel.

Tussen Zanzibar en Mia gaat het ook best goed! Ze zijn nog niet 24/7 bij elkaar, maar wel ‘s ochtends en ‘s avonds en in het weekend de hele dag. Ze liggen vlakbij elkaar en spelen en eten met elkaar. Zo nu en dan wordt er gelikt, maar het kan er ook nog pittig aan toe gaan. Wij gaan rustig door met het verder laten wennen aan elkaar!

Heel veel kopjes van Mia en groetjes van ons! M, J. en Zanzibar

Update 29/4 Het gaat hartstikke goed! Ze zitten elkaar lekker om beurten achterna. En wassen elkaar ook dagelijks. Maar Zanzibar staat dat van haar niet heel lang toe, dan draait hij de rollen toch snel weer om. Hij is wel echt de dominante. Maar hij laat haar ook lekker rustig slapen en hij laat haar etensbakje met rust, dus hij laat haar wel haar gang gaan. En ik lig altijd in een deuk als zij hem aan het opjagen is :). Hij doet stoer, maar ondertussen is het een bangepoeperd. Dan rent hij mega hard voor haar weg.

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!