Mereltje gepakt door kat

2 mei 2023

Op het Noordeinde had een kat een jonge merel gevangen, waardoor de ouders van de merel in paniek aan het roepen waren. Een voorbijganger merkte dit gelukkig op en plaatste het vogeltje in een doos. Ze belde ons op en ambulancechauffeurs John en Emmely reden naar de melding toe.

De net uitgevlogen vogel maakte zich erg druk in het doosje. Eenmaal aangekomen was hij wel iets rustiger geworden en zo konden Emmely en John de vogel bekijken. Het mereltje had bijtwonden op zijn lichaam, dus besloten we hem naar Vogelopvang De Wulp te brengen. Daar zullen ze de wonden schoonmaken en hem waarschijnlijk gelijk antibiotica geven om ontstekingen tegen te gaan.

De meldster vertelde dat ze de ouders nog constant hoorde roepen, omdat zij erg in paniek waren. Het zijn goede ouders, want het mereltje was ook erg goed gevoed. Het zou ook niet lang meer duren voordat de merel echt zou uitvliegen. De kans is groot dat de ouders nog andere uitvliegers rond hadden lopen, die ze ook nog af en toe eten kwamen brengen. Als dit echt de laatste “baby” was van hun nestje, dan zullen ze nu iets sneller dan gepland hun kinderen moeten loslaten. De kleine merel komt er wel overheen met wat zorg van De Wulp.

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!