Mentos, Tic Tac en Peppermint hebben grote honger

25 mei 2022

Niet elke vangactie lukt direct. Sommige meldingen houden ons dagen bezig. Afgelopen week werd de eerste melding gedaan dat er een witte moederpoes met kittens was gezien. Nog voor wij met de ambulance aankwamen waren de katjes al met de noorderzon vertrokken. Frustrerend voor onze chauffeurs want kittens horen in geen enkele situatie op straat. We hebben de melding natuurlijk goed in de gaten gehouden.

Uiteindelijk is er drie keer een dierenambulance op verschillende locaties geweest en werden verschillende vangtechnieken geprobeerd. Met een vangnet, met een vangkooi en wel heeel erg lekker kittenvoer is het uiteindelijk gelukt om de moederpoes en kittens te vangen.

Moederpoes Coco is een prachtige halve langhaar en vermoedelijk een kruising van een Turkse Angora of andere ras kat. Ook haar schattige kittens zijn allemaal wit. Wij hoopten dat Coco een chip zou hebben maar helaas hebben wij geen chip kunnen vinden. Moeder en kittens zijn direct voorzien van medische zorg omdat de kittens dichte ontstoken oogjes hebben. Waarschijnlijk hebben ze een vorm van niesziekte opgelopen na hun heftige start op straat. Het heeft de afgelopen dagen flink geregend en het is dan ook niet gek dat de kittens verkouden zijn.

De kittens hebben de namen Mentos, Tic Tac & Peppermint gekregen en worden dagelijks door onze vrijwilligers geholpen met eten. Ook worden de oogjes goed schoon gehouden en meten wij dagelijks de temperatuur. Verder worden de kleintjes elke dag gewogen om hun voortgang te monitoren.

Mentos, Tic Tac & Peppermint zijn niet de enige kittens in ons hospitaal. Met al die kleine hongerige buikjes kunnen wij wel wat hulp gebruiken. Het kittenvoer gaat als de bliksem en is bijna niet aan te slepen.
Wil je ons helpen deze kleintjes er weer bovenop te krijgen? Wij kunnen heel goed hulp gebruiken in de vorm van kittenvoer.

Wat hebben wij nodig?
Royal Canin Babycat Milk kittenmelk -> dit is zelfs al bijna op!!
Royal Canin Mother & Babycat (blikvoer)
Royal Canin Kitten Mousse (zakjes)
Royal Canin Mother & Babycat (brokken)
Smilla Kitten Kattenvoer (blikvoer)
Smilla Kitten Kattenvoer (brokken)

Vooral het blikvoer gaat altijd het hardste, elk merk kitten blikvoer is bij ons meer als welkom!

Je kan deze producten allemaal bij onze partner Zooplus bestellen en dan direct bij ons laten bezorgen.
Bezorgadres:
Dierenhospitaal & Dierenambulance Den Haag e.o.
T.a.v. MENTOS, TIC TAC & PEPPERMINT
Oosterbeek 5
2597 VJ Den Haag

Als je bestelt via de link op onze website komt er ook nog een deel van jouw bestede bedrag bij ons uit!  Ga naar deze pagina en klik daar op het logo van Zooplus om te bestellen: https://dierenambulancedenhaag.nl/…/bestel-bij-onze…/

Het langs brengen van een voerdonatie kan dagelijks tussen 11:00 – 16:00 uur.

Alvast heel erg bedankt van

Coco, Mentos, Tic Tac & Peppermint.

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!