Meneer Kater zoekt gezelschap (7 jaar)

22 juli 2023

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee, hij eet IAMS brokjes en natvoer (alles)

Meneer Kater leefde op straat. Dat was, zeker de laatste tijd, geen pretje voor hem. Oplettende buurtbewoners zagen dat hij er niet goed uitzag en hij werd gevangen en naar ons hospitaal gebracht. Hij zat onder de oude vechtwonden en had een abces aan zijn poot. Hij had ook oormijt. We hoopten maar dat hij ons een beetje aardig zou vinden, want dat is bij zwerfkatten lang niet altijd zo.

Aan de slag

We zijn flink aan de slag gegaan met Meneer Kater. Hij werd gecastreerd, kreeg een gebitsbehandeling en ook zijn oormijt en het abces aan zijn poot werden behandeld. De pechvogel kreeg ook nog eens last van een virus waardoor hij erg moest niezen, en hij had wat last van zijn darmen. Toen hij eenmaal begon te herstellen bleek hij, ondanks zijn enigszins ruige uiterlijk, een hele lieve en vriendelijke jongen te zijn.

Schootkater in de maak

Hij vindt het fijn om geaaid te worden. Hij is bedaard en bescheiden, maar zoekt wel heel graag gezelschap bij mensen. Hij komt op je staan als je bij hem op de grond zit, springt ook wel op schoot, maar heeft nog niet de rust gevonden om lang op schoot te komen liggen. Maar wie weet is hij een schootkater in de maak … Spelen vindt hij best leuk, alleen sommige speeltjes vindt hij nog wat spannend. Misschien heeft hij wel nooit eerder zo veel speelgoed gehad … Hij heeft de neiging om met zachte kopjes en liefdesknabbeltjes in de handen om aaitjes te vragen. Hij kijkt je dan verlangend aan: ‘je gaat toch niet weg he. Mag ik dan met je mee?’

De wensen van Meneer Kater

Meneer Kater heeft bescheiden wensen. Hij zoekt een rustig huisje waar hij lekker kan genieten van de knuffels en aandacht van zijn eigen mensen. Waar hij lekkere hapjes toegestopt krijgt en gezellig samen op de bank kan zitten. Voldoe je aan de wensen van onze lieve Meneer Kater? Kom dan gauw een keertje langs!

Wenperiode

Meneer Kater zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren, waar hij naar terug kan rennen als ‘ie het weer te spannend vindt. Als je hem in één keer los laat in het hele huis, gaat hij zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode erg lang.

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Meneer Kater is ongeveer 7 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Meneer Kater? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl en Simone Janssen

 

 

 

Reageer op Meneer Kater zoekt gezelschap (7 jaar)

Help ons de dieren helpen!