Meeuwenkuiken vast in dakgoot

16 juli 2022

Hoofdafbeelding ter illustratie.

 

Meeuwennesten vind je op veel plekken en natuurlijk ook op daken. Ze houden van platte daken, dakkapellen en half schuine daken. Vergeet dus niet af en toe naar je dak te kijken, zeker als je aan het water woont. Deze meeuw had waarschijnlijk ook een nestje op een dak, alleen het kuiken bevond zich in een moeilijke situatie.

Onze chauffeur ging snel op pad om te kijken wat er aan de hand was. Eenmaal aangekomen bij het pand waar het kuikentje vastzat, werden we warm ontvangen. Altijd fijn! Samen met een behulpzame medewerker van het pand werd er gezocht naar het kuiken in de dakgoot. Het kuikentje kon zich verplaatsen, wat het vangen moeilijk maakte. Dat terwijl de moeder natuurlijk rondvloog om alles in de gaten te houden. Maar het lukte! Met een netje hebben we de kleine vogel te pakken gekregen en naar binnen gehaald!

Lees verder onder de foto’s

Na het redden van het kuiken uit de dakgoot, moest hij natuurlijk nog terug op het dak! Maar hoe? Er was gelukkig een dakraam. Alleen kon je er zonder hulp niet bij. De medewerker die mee wilde helpen, besloot een ladder op het tafeltje te zetten, en zo het kuiken naar de moeder terug te brengen. De chauffeur en een medewerker hielden de ladder vast. Zeker een geslaagde actie, met speciale dank aan de medewerkers met een hart voor diertjes!

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!