Meeuw vliegt tegen hek aan

18 februari 2024

Het liep anders dan gepland voor een vogelspotter. Hij was net bij de toren van het Rijswijkse stadhuis aangekomen waar twee slechtvalken zaten, toen hij een flinke klap hoorde. Een zilvermeeuw was tegen een van de hekken rond de toren gevlogen en had zijn rechtervleugel gebroken. Direct belde de spotter onze meldkamer.

De meeuw was in paniek het water ingevlogen, maar werd daar lastiggevallen door meerkoeten. Pas toen hij in een hoekje terechtkwam, kreeg hij wat rust. Toen ambulancechauffeur Ayoub arriveerde, liet de gewonde meeuw zich niet zomaar pakken. Hij zwom richting de Rijswijkse Schouwburg. Ayoub liep dezelfde kant op en probeerde hem met een schepnet te vangen, alleen zwom de meeuw naar het midden van de vijver en ging op een spuitmond van de fontein zitten. Ook stukjes brood hielpen niet om hem daar weg te krijgen, dus Ayoub besloot om een boot op te halen zodat hij dichter bij de meeuw kon komen.

Even later was Ayoub terug met versterking van ambulancechauffeur Michael én een boot. Ayoub ging met het bootje te water en peddelde richting de schouwburg. De zilvermeeuw gaf zich nog niet zo gauw gewonnen, maar tegen twee schepnetten en een boot was hij niet opgewassen. Helaas is de meeuw vanwege zijn verwondingen, een open botbreuk, ingeslapen en is daarmee uit zijn lijden verlost.

Bekijk meer foto’s op https://slechtvalkenrijswijk.nl/februari-2024

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!