Meeuw vast aan vlieger

18 juli 2019

Mensen proberen van alles om meeuwen te weren van hun dak. De ene ‘oplossing’ is wat vriendelijker dan de andere. Op dit dak was een roofvogel verschrikker geplaatst. Dat is een vlieger, die met een anker of plaat wordt vastgeschroefd aan het dak. De vlieger, in de vorm van een roofvogel, hangt aan een stuk touw. De theorie is, dat vogels daarvan schrikken en wegblijven.

Maar deze meeuw was blijkbaar niet zo bang. Hij vloog er vlak langs en kwam toen hopeloos verstrikt te zitten in het touw van de vlieger. Hoog op het dak, waar niemand hem zag, hing de meeuw ondersteboven en kon geen kant meer op.

We kregen deze melding gelukkig van een van de overburen. Die zagen de meeuw vanuit hun raam hangen. We hebben bij de desbetreffende woning aangebeld en hoopten zo toegang tot het dak te kunnen krijgen. Maar helaas was dat zonder succes. Gelukkig staat de brandweer altijd klaar voor onze dieren in nood. En met veel kunst en vliegwerk hebben ambulancechauffeur Rob en de brandweermannen de meeuw kunnen redden.

Na een snelle controle heeft Rob de meeuw naar Vogelopvang de Wulp gebracht. Daar mag hij even bijkomen en aansterken van dit nare avontuur. We hebben al bericht gehad van onze collega’s…. met deze meeuw komt het gelukkig weer helemaal goed.

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!