Meeuw op meerpaal in problemen

30 augustus 2021

Een meeuw op een meerpaal in het water is geen vreemd fenomeen in Den Haag. Maar als de meeuw er al een paar dagen zit en zich niet verplaatst, dan is het tijd om aan de bel te trekken. Gelukkig deed deze meldster dat. Ze belde ons op om te vertellen dat er al meerdere dagen een jonge meeuw op een meerpaal op de Bierkade zat. Tijd voor actie!

Volgens de meldster kon de meeuw niet opvliegen. Het was niet duidelijk wat er aan de hand was. Onze chauffeurs Carlos en Nick gingen op pad. Na de situatie te hebben bestudeerd, bedachten ze een actieplan. De hulp van Stichting De Ooievaart, je kent de rondvaartboten misschien wel, werd ingeroepen. Hun boten liggen aan de Bierkade en dat kwam nu heel goed uit. Nick zou vanaf de kant met een vangnet klaar staan. En Carlos zou, met hulp van schipper Fred, met een bootje als back-up vanuit het water klaarstaan voor het geval de meeuw in het water zou belanden.

De boot naderde de meeuw alleen zo snel en zo dichtbij dat Carlos ineens als eerste moest handelen. Plannen bedenken is leuk, maar gelukkig kunnen onze chauffeurs ook heel goed schakelen en improviseren. Hebbes!

Bij controle bleek de meeuw twee gebroken vleugels te hebben. Het is een raadsel hoe hij op die meerpaal terecht is gekomen. Hij leek geen pijn te hebben, maar helaas moesten we hem wel laten inslapen om hem voor meer problemen te behoeden. Een meeuw die niet kan vliegen, zal het niet lang volhouden.

Langs deze weg willen we Stichting De Ooievaart bedanken voor hun enthousiaste medewerking. Fred voor het besturen van de boot en Peter voor het filmen. Dank jullie wel!

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!