Meeuw onderdak

24 mei 2018

De dierenambulance en de brandweer. Dat is een gouden combinatie, zoals laatst weer bleek.

Aan de Regentesselaan staan huizen met puntdaken. Als een meeuw tussen twee daken landt, dan komt de vogel in een soort trechter terecht. Daardoor kan hij zijn vleugels niet meer gebruiken om weg te vliegen. Tel daarbij op dat er ook nog een hoge muur tegen de daken aan zit en je begrijpt dat de vogel gevangen zit en geen kant meer op kan. En dan wordt de dierenambulance gebeld, zoals laatst.

Maar het was niet bepaald een makkie. Onze ambulancechauffeur Xandra probeerde via het raam van een slaapkamer de jonge zilvermeeuw (hovenier), die al twee dagen in die trechter zat, te vangen met een net. Maar omdat de meeuw helemaal vooraan tegen de muur ging staan, kon ze er net niet bij. Er zat maar één ding op: de brandweer laten komen, die met behulp van een hoogwerker wel bij de vogel kon.

Even over die brandweer. Het is altijd een feest om met ze samen te werken. Natuurlijk voor de hulp die de brandweermannen bieden, maar ook omdat ze altijd bereidwillig zijn en we elkaar feilloos aanvoelen. Vaak zijn het ook nog echte dierenliefhebbers. En dat merk je in de voorzichtigheid waarmee ze te werk gaan.

Nadat de brandweer de vogel had overhandigd aan Xandra, nam zij de zilvermeeuw mee naar Vogelopvang De Wulp, waar de vogel bij kon komen van twee angstige dagen ‘onderdak’ te zijn geweest.

daar zit ik dan: helemaal klem en wat nu?

brrrrrr …een mens met een eng blauw ding???

met de brandweerkraan omlaag: ik zit nu in dat blauwe ding 

mens is aan het loskoppelen en ik word overgedragen aan de dierenambulance.. best spannend!

ah ik snap het: ik kan straks weer lekker vliegen….. (stockfoto)

STEUN ONS! HELP ONS DE DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!