Meeuw met vleugelpijn

22 augustus 2019

Op de binnenplaats van een atelier in Den Haag zit een meeuwtje. En hij wil maar niet wegvliegen, vertelde de melder ons. Ze hebben hem gevangen, in een doosje gestopt en ons gebeld. Want de meeuw had duidelijk hulp nodig.

Ambulancechauffeur Anita rijdt er gauw heen en zodra ze het mooie atelier inloopt ziet ze overal muurtekeningen. Echt prachtige werken worden hier gemaakt, door een aantal kunstenaars. Dat is zo bijzonder aan deze baan, je komt nog eens ergens! De kunstenares begeleidt Anita naar een binnenplaats. Helemaal aan de andere kant van het gebouw: daar zit het jonge meeuwtje.

Zodra Anita de meeuw onderzoekt, voelt ze al gauw dat er iets mis is met de vleugel. De meeuw heeft duidelijk pijn aan zijn vleugel. Gelukkig voelt ze geen breuk, want dat is vaak slecht nieuws. In deze periode moeten de jonge meeuwen nog leren vliegen. Hun ouders moedigen hen aan vanaf de daken, maar de jonkies zijn er nog niet zo handig in. Vermoedelijk heeft hij geprobeerd op te stijgen en hierbij zijn vleugel geblesseerd.

De jonge druktemaker is heel erg bang en probeert Anita te pikken, in een verwoede poging zo te ontsnappen…  Maar zij is daar niet van onder de indruk en houdt het meeuwtje stevig vast. Ze vindt het beter dat de jongeling even tot rust gaat komen in een beschermde omgeving. Op naar Vogelopvang de Wulp! Daar wordt ‘ie verder onderzocht en mag hij met andere brokkenpilootjes even bijkomen en een lekker hapje eten. Hopelijk gaat het na een paar dagen rust weer helemaal goed komen…

Fotografie © Inge van der Meer

STEUN ONS! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!