Meeuw met afgestorven pootje

20 december 2022

Hoofdfoto ter illustratie. Let op: de foto onder dit bericht kan schokkend zijn.

Wij halen dieren vaak uit benarde situaties, zo ook deze keer. Een gewonde meeuw die geen kant op kon in een kleine tuin. De meeuw was erg gestrest en leed veel pijn. 

Ambulancechauffeur Ad ging op pad naar de Brueghelstraat in Den Haag en trof de meeuw aan. Ad kon de meeuw snel oppakken, omdat hij nergens naar toe kon in de kleine tuin. 

Ad vertelt: “Toen ik hem gevangen had zag ik dat hij visdraad om zijn poten had. Bij zijn linkerpoot was het draad zo strak dat het onderste gedeelte van zijn poot zelfs was afgestorven en er los bij hing.” 

Er zat nog meer draad in het bovenste gedeelte van zijn poot, dus de meeuw is naar Vogelopvang De Wulp gebracht. Daar hebben ze het draad voorzichtig kunnen verwijderen en de meeuw tot rust laten komen. Hoe lang het draad al om de poot zat weten wij niet, maar ernstig was het wel. 

Uiteindelijk is helaas toch besloten om de meeuw te laten inslapen. Hij knapte niet op en zou het in het wild ook erg lastig krijgen. Rust zacht.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!