Meeuw in problemen op Spaans strand

10 juni 2023

Onze vrijwilligers zijn dierenliefhebbers in hart en nieren. Ook als zij niet aan het werk zijn, komen zij in actie als dat nodig is en helpen dieren in nood. Zelfs op vakantie, zo blijkt uit dit verhaal van onze ambulancechauffeur René.

In de Spaanse kustplaats El Campello genoot René van zijn vakantie, toen hij op een verlaten kiezelstrandje een meeuw zag lopen. De meeuw bewoog zich raar en vloog niet weg. René observeerde de vogel vanuit de zee en zag dat hij bij zijn handdoek en kleding ging liggen. Op het moment dat hij de meeuw naderde, ging de vogel ervandoor. Nadat René zich had afgedroogd, zag hij dat de meeuw iets verderop tussen twee vuilnisbakken op zijn rug lag te spartelen: hij was verstrikt geraakt in visdraad… René twijfelde geen moment en bevrijdde de meeuw. Maar hij wilde hem niet zo achterlaten, de vogel was duidelijk niet in orde. De meeuw zat namelijk ook onder zijn eigen ontlasting, die een vreemde kleur had.

René wikkelde de meeuw stevig in zijn handdoek en legde hem op de achterbank van zijn huurauto. Een vogelbak was nu wel erg handig geweest, dacht hij nog. Tijdens de autorit ontsnapte de meeuw uit de handdoek en liet de boel lopen, waardoor de achterbank onder de poep zat…

Daarop besloot René zijn reisgenoot op te halen en meteen een schone handdoek mee te nemen waar hij de meeuw opnieuw in kon wikkelen. Deze keer klemde René de meeuw voorzichtig tussen zijn voeten, zodat hij niet kon ontsnappen en zo reden zij naar de dierenarts. Helaas was deze dierenarts gespecialiseerd in honden en katten en verwees René door naar een vogelopvang. Dat was nog een half uur verder rijden. Eenmaal daar aangekomen, hebben René en zijn reisgenoot de meeuw overgedragen aan een medewerker van de opvang. Deze medewerker constateerde een bacteriële infectie en garandeerde dat de vogel, na een antibioticakuur van een week, goed zal herstellen en weer zal worden vrijgelaten. Wat een goed nieuws na dit onverwachte avontuur!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!