Meeuw die niet wil vliegen

11 oktober 2022

Een melding over een meeuw in de tuin krijgen wij wel vaker. Vaak zien we bij aankomst wat er dan aan de hand is. De meeuw heeft misschien een gebroken vleugel of vogelgriep. Maar deze keer konden we het niet zien.

De mevrouw vertelde aan de telefoon dat er een meeuw in haar voortuin zat. De meeuw kon niet vliegen en ging maar niet weg, zo zei ze.

Bij aankomst zat de meeuw er gelukkig nog steeds en hij keek ons bang aan. Hij begon rond te lopen, maar, omdat hij niet weg kon vliegen, kregen we hem gelukkig vrij snel te pakken .

Chauffeur Margriet controleerde de meeuw om erachter te komen waarom hij zo deed. Van de buitenkant zag je niets. De vleugels waren nog mooi, geen verwondingen op het lichaam en echt zwak leek hij nou ook niet. Wat was er dan mis?

In de dierenambulance probeerden we de meeuw wat water te geven, maar dit ging niet naar binnen. Het beste wat we konden doen was de meeuw naar vogelopvang De Wulp te brengen. Hier zullen ze de meeuw goed onderzoeken en ontdekken ze hopelijk wat er met hem aan de hand is.


Ambulancechauffeur Margriet met de meeuw.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje.

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!