Meeuw als een boei in het water

28 juni 2022

Op een mooie zomerdag worden we gebeld door een bezorgde melder. Er was een meeuw gespot in het water. Hij dreef daar maar een beetje. De meeuw bewoog niet echt, wel kon je zien dat hij nog leefde. Snel reden we naar de locatie…

De meeuw was gezien bij het Heempad in Zoetermeer. Daar lag hij in het water. Gelukkig was er een breed fietspad waar we rustig overheen konden rijden. Mensen konden er nog prima langs. Helaas konden we de meeuw nergens vinden. Dan maar door naar de volgende melding.

Of toch niet! Een lieve mevrouw kwam achter de ambulance aangehold. “Stop, stop!”, riep ze. De mevrouw had de meeuw net zien drijven. Hij dreef onder een bruggetje in het midden van het water. Ja, daar zagen we hem inderdaad. Eerst maar eens kijken of we er met een net bij konden komen. Maar helaas, die was te kort. Plan B dan maar: naar de stijger aan de overkant en het daarvandaan nog eens proberen.

Eenmaal aangekomen bij de stijger ging chauffeur Ad snel in actie! Hij tapete twee netten aan elkaar om te kijken of hij bij de vogel kon komen. Toch was het beestje nog te ver weg. Wel dreef hij steeds meer Ads kant op. Eindelijk kon hij bij de vogel komen. Wel dwars door het riet heen. Met het netje schepte hij de meeuw op. Zo kon hij mee de ambulance in.

Daar bleek dat zijn vleugel was gebroken. De meeuw zou het in het wild niet redden met een gebroken vleugel. De dierenarts kon niets anders dan hem uit zijn lijden verlossen. Rust zacht, arme vogel.

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!