Meerkoetjes vast onder rooster

30 mei 2022

Het leven van kleine meerkoetjes barst van de gevaren. Maar vast komen te zitten onder een rooster, daar hadden de ouders van deze drie meerkoeten waarschijnlijk geen rekening mee gehouden.

We ontvingen een melding van een oplettende voorbijganger. Hij zag beweging onder een rooster: het leken kleine vogeltjes te zijn. Onze chauffeur ging op pad. Hij kon het rooster uiteindelijk deels verwijderen en toen werd pas goed zichtbaar wat voor dieren hij nu eigenlijk aan het redden was: drie kleine meerkoetjes waren op de een of andere manier onder het rooster terecht gekomen en zij kwamen er niet meer uit.

De ouders waren in geen velden of wegen te bekennen. Waarschijnlijk hadden zij wel door dat ze hun jongen niet konden redden en zijn ze maar vertrokken. Voor één van de drie was het helaas al te laat. Hij was overleden. De andere twee meerkoetjes waren zwak en vies. Met wat gehengel en veel geduld, konden we de kleintjes uiteindelijk uit hun benarde situatie bevrijden. Hop, in de ambulance en zo snel mogelijk naar Wildopvang Zuid-Holland voor de nodige verzorging en opvang. Nu duimen dat ze er weer helemaal bovenop komen!

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!