Agapornissen zoeken nieuw huisje

 In Asieldieren

Op dit moment hebben we meerdere leuke agapornissen, die op zoek zijn naar een nieuw huis. Kijk onder de foto’s voor hun verhalen. Heeft u interesse in 1 van onze koppels of een enkele agapornis? Bel ons op 070 3282828 tussen 11.00 en 16.00 voor een afspraak.

*Voor vogels vragen wij een plaatsingsbijdrage. Dit is voor een koppel agapornissen € 22,- en voor een enkele agapornis € 12,50

1. Snoezig koppel

De Aga links op de foto werd gevonden bij iemand in de achtertuin. Beide vleugels zijn gekortwiekt. Maar doordat ze allebei dezelfde lengte hebben, is dit vogeltje schijnbaar toch weg gevlogen. Het geslacht is onbekend, maar dat doet er ook niet toe, want in ons hospitaal kwam ze haar/zijn partner al tegen. Die met die mooie rode kop, hier rechts op de foto.

Deze agapornis heeft een groot verhaal! Want die werd door een kat thuis gebracht! De baasjes van de kat hebben het vogeltje uit de bek gered. Gelukkig vielen zijn verwondingen mee… Ze samen op de foto zetten, is ons nog niet gelukt, maar dat ze gek op elkaar zijn, dat is zeker. Ze zijn dan ook samen op zoek naar een nieuw huis. Met veel geduld zijn ze, volgens ons, ook eventueel wel tam te krijgen. Als je nu al naast de kooi gaat zitten en lekker met ze gaat kletsen, komen ze meteen in de buurt.

2. Circus koppel

Dit bijdehante acrobaten duo is echt ontzettend grappig. Ze zijn dikke vrienden en heerlijk speels. De Aga die ondersteboven hangt is, helemaal alleen, op straat gevonden. De blauwe Aga werd door een voorbijganger naar Vogelopvang de Wulp gebracht. Maar zij vangen alleen wilde vogels op, dus zo kwam hij bij ons. De blauwe Aga is soms nogal verdedigend in het hok, maar we denken dat je dit met geduld kan afleren. Ze zijn niet handtam, maar zeker geïnteresseerd in alles wat je doet. Van beide vogels is het geslacht onbekend.

3. Kleurrijk koppel

Dit kleurrijke koppel is gewoon het schoolvoorbeeld van échte liefde! Van allebei is afstand gedaan en ze hebben bij ons de liefde gevonden. Ze zijn onafscheidelijk en willen graag samen op zoek naar leuke mensen om bij te wonen. Ze zijn beide vrij tam. Ze komen graag bij je zitten en vliegen ook graag samen rond. Al gaat dat vliegen nog wat lastig voor de Aga met het donkere koppie, want die is gekortwiekt. Dit vogeltje is ongeveer een jaar oud. De leeftijd van de andere Aga is helaas onbekend. Een ontzettend leuk koppel!

4. Sneeuwwitje, of toch niet?

Op het eerste oog leek deze schoonheid spierwit. Maar dat was gezichtsbedrog, er zitten namelijk hele mooie lichtgele veertjes door het verenpak heen.

Ook deze Aga werd gevonden op straat. Gelukkig zal de tijd op straat nog maar kort geweest zijn, want de vogel had nog praatjes voor 10! Het is een prachtige vogel, die graag dichtbij komt en nieuwsgierig naar je zit te kijken. Handen zijn nog wel wat spannend, maar met geduld denken we dat dit Agaatje goed tam te krijgen is.

Ook draagt deze Aga een ringetje, geringd in 2018. Het betreft dus een jonge vogel, geslacht is helaas onbekend. We zijn op zoek naar een leuk huis met een agapornis-maatje voor deze vogel! Want alleen is maar alleen! Samen zijn met een soortgenootje zou het einde zijn!

5. Fischeri zoekt fischeri maatje

Oef, dat was op het nippertje! Kom je per ongeluk buiten terecht, wordt je aangevallen door een grote vogel. Gelukkig zag iemand het gebeuren en redde je uit de klauwen van deze griezel.

Je was meer dood dan levend en je had een pijnlijke kop. We spoedden ons naar de dierenarts. Deze schreef pijnstilling en antibiotica voor. En je moest lekker warm bijkomen in de couveuse. Meerdere keren per dag kwamen we even bij je zitten en gelukkig knapte dit Agaatje langzaam maar zeker weer op.

Nu mag je op zoek naar een huisje. Gezellig met een andere Aga samen wonen lijkt jou echt helemaal te gek. Zeker als het ook een Fischeri is. Deze vogel is niet handtam, maar met geduld valt bij elke vogel een hoop te bereiken. Het geslacht is onbekend.

Recent Posts