Meeluisteren is meer (w)eten

16 januari 2021

Dag lieve feestboek vrienden, hier ben ik weer, jullie bloggende geit Remy!

We zijn deze week met z’n allen wel een tikkie sjago geworden. Al die regen iedere dag pfffffffffff…… Ik, als geit, word daar zowat depri van, trouwens Lies ook, en zelfs Ramses mopperde.. Alleen die gekke Floris hoor je eigenlijk niet.

Weet je wat wel vreemd is hoor…. In het verleden kwam Floris in de nacht vaak bij ons op stal een tukkie doen, of schuilen bij harde regen. Maar sinds Boe weg is en hun gezamenlijke stal dicht is, zie je hem hier binnen nagenoeg niet meer. Toch eens informeren of hij een eigen stal en meer privacy wil.

Het wordt trouwens voor die ouwe weer tijd dat het gras gaat groeien, hij staat me een partij te hannesen met dat hooi! Door die versleten kiezen krijgt hij alles maar moeizaam naar binnen, beetje veel sneutje hoor. Nou geven die verzorgers hem wel allerlei lekkere slobbertjes, meerdere malen per dag, waarvan ik niet eens mag mee genieten…. Maar ja, er gaat toch niets boven een verse grasspriet. Dus Floris, flink je best doen en nog even volhouden ouwe!

Hij staat nu regelmatig samen met Njàla in de wei, jullie weten wel dat witte paard. Nu hoorde ik laatst een paar van die tweebeners over dat paard praten… En jullie weten hoe ik ben…  dus ging ik er onopvallend bij staan.

Meeluisteren is tenslotte meer weten….. Mehhhhhhhhhhh niet dan? Ja toch!

Toen hoorde ik dus dat IJslandse paarden, naast stap, draf en galop, nog één of twee extra gangen hebben, en dat is iets dat ‘’gewone’’ paarden niet kunnen. Nou jullie begrijpen, ik haakte weer af, begreep er geen worteltje van.

Maar terugkomend op Floris. De ene keer vindt hij, volgens zijn eigen zeggen, het leuker dan de andere keer om er bij te lopen. Zo mopperde hij laatst: “Ja die witte is wel redelijk oké hoor. Maar ja, die smikkelt zo’n beetje de hele dag hooi, ikke niet dus, ik scharrel wat rond en pluk her en daar wat van de grond, maar ja dat gras groeit nu niet. Dus na een uurtje wil ik weer naar jullie, maar dat kan ik dan effe niet, want het hek is dicht. Logisch hoor, want dat gedeelte is niet echt geschikt voor zo’n groot paard, met al die ouwe hanen hokkies, maar op zulke momenten is het een beetje frustrerend, begrijp je?!”

Ik knikte toen maar gauw van ja, om de rest van zijn geklaag te stoppen. Terecht hoor, en toffe peer die Floris, maar even genoeg geklaagd. Ik zit zelf door de regen al tegen een dipje aan.

Wat ik trouwens nu nog beter begrijp is dat veel van jullie tweebeners dus ook tegen een soort van dipje aan zitten. Alles nog steeds door die stomme Co… uhhh Corona, knappies waardeloos. Daardoor blijft het hier ook maar stil joh, geen visite, geen binnen gesmokkeld peentje, geen extra knuffel momenten met andere vrijwilligers. Die zitten allemaal verplicht thuis, echt balen voor jullie allemaal zeg.

En wij, eigenlijk ik dus, mis die heimelijke snackjes, zoals peentjes en blaadjes groen. Vooral nu, want ik moet wat op dieet, zeggen ze hier. Nou lekker dan, straks herkennen jullie me niet meer!

Trouwens even iets heel anders: Ik las laatst een boeiend stukje joh! En jaaaaaa dat lezen gaat steeds beter, en dat als geit!! Slim, hè! Maar effe verder over dat stukje, dat gaat over een topper die hier al jaren werkt.

Nou had ik die gozer wel eens zien sjouwen met kooien, vaak bij nacht en ontij, maar die gozer vangt dus zwerfkatten. En dat doet hij al jaaaaaaren en jaaaaaren. Daar zitten vaak zielenpieten bij hoor en verbaas je maar, hij laat ze later ook vaak op dezelfde plek weer los.

Ik hoor jullie nu denken: “HUH! Dat schiet lekker op???” Dan moet je het vooral effe lezen op de site, dan weet je het hoe en wat, geinig stuk met paar kicken foto’s! Lees dan ook nog effe: ‘’Wie o wie heeft mooie scharrelplekjes voor onze hennen en hanen?” Op dit moment zitten hier namelijk ontzettend veel hanen en hennen. Hopelijk vinden veel van die kukelaars en tok tokkers een plekje, want het zit hier overvol en ik word er een beetje tureluurs van.

Ik heb trouwens laatst op een avond een goed gesprek gehad met Njàla, je weet wel die IJslandse met al die verschillende en extra gangen, dat moet trouwens ik nog steeds opzoeken wat dat ‘gangen’ betekent…..

Mehhhhhhhhhhhhh….. er gaat me een kaarsje branden, misschien bedoelen ze wel, zoveel extra gangen bij het eten.  Aghhhhhh als dat zo is, zorg ik dat we dikke vrienden worden!

Dikke Mehhhhhhhhhh …… Remy

 

 

Deel dit bericht!

Meer verhalen over het hospitaal

Help ons de dieren helpen!