Meegelifte schorpioen duikt op in badkamer

12 december 2022

In de nacht van 8 op 9 december ontvingen wij om 01:00 een bijzondere melding vanaf de Oostmadeweg. Een schorpioen, die waarschijnlijk is meegelift vanuit een ander land, zat in een badkamer bij iemand thuis!

De melder was natuurlijk flink geschrokken. Maar het was hem wel gelukt om het dier met ovenhandschoenen te pakken en in een emmer te stoppen. Schorpioenen zijn giftig voor dieren en sommigen zijn zelfs giftig voor mensen. Het was dus een gevaarlijke melding.

Ambulancechauffeur Rob is ‘s nachts gelijk naar het huis toegereden om de melder en de schorpioen te helpen!

Het dier was niet heel actief en Rob moest voorzichtig in de emmer kijken om de schorpioen, die tussen de blaadjes zat, te kunnen zien. De volwassen schorpioen was ongeveer 3-4 cm groot. De melder had een vermoeden dat het dier meegelift is met de import van een tropische plant, die hij laatst had besteld, maar inmiddels weten we dat het om een Europese soort gaat.

De schorpioen is meegenomen naar ons hospitaal en de melder was ontzettend blij dat wij zo snel, midden in de nacht konden komen. De couveuse was inmiddels al aangezet en opgewarmd, zodat de schorpioen hier even kon bijkomen. De volgende ochtend was de schorpioen al een stuk actiever. De schorpioen gaat naar een gespecialiseerde opvang.

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!