McDreamy verdient een beter leven (10 jaar)

24 oktober 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja, met rustige lieve kat
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Ook deze knappe kater heeft een bijzonder verhaal. We wisten namelijk niet zeker of hij ’t zou gaan redden, zo slecht was hij eraan toe. Maar hij is een overlever en heeft voluit gekozen voor een tweede kans op een beter leven.

Kantje boord

Deze kater werd in slechte toestand van straat gehaald. Hij was erg vermagerd, uitgedroogd, blind aan één oog en had een erbarmelijk slecht gebit. We gaven hem de beste zorgen, maar wisten niet zeker of hij ’t zou gaan redden. “Prognose slecht” zei de dierenarts, en we deden ons best met liefde en lekkere hapjes. Intussen probeerden we zijn eigenaar op te sporen, en dat leek eerst te lukken, maar uiteindelijk was er toch niemand die verantwoordelijkheid voor hem wilde nemen. Uit zijn toestand bleek ook wel dat er jarenlang niet goed voor hem was gezorgd. Intussen deed McDreamy dapper zijn best om uit het dal te klimmen. Hij koos ervoor om te eten, te drinken en goede moed te houden. We vierden een feestje toen de dierenarts na een paar weken meldde: “Prognose verbeterd” en hij een afspraak bij de tandarts kreeg!

Knuffeldoos

De verzorgers hadden al gezien hoe ontzettend lief McDreamy is. Een echte knuffel die graag op schoot kruipt en volop geniet van aaien en knuffelen. Hij vindt mensen héél lief en geniet enorm van aandacht en knuffels. Hij is blind aan zijn ene oog en heeft verminderd zicht aan het andere oog. Maar dat merk je nauwelijks, hij redt zich prima. Inmiddels is hij ook geholpen aan zijn gebit zodat hij daar geen pijn meer aan heeft. Wat een opluchting! Hij kan nu volop genieten van aaien, geknuffeld worden en op schoot liggen, zijn favoriete plekje.
Onze Dreamy heeft echt een kans verdiend op een nieuw, beter en liefdevoller leven. Hij heeft er hard voor gevochten en mag de periode die achter hem ligt nu vergeten. Wie gaat hem enorm verwennen en in de watten leggen?

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. We raden aan om Dreamy eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even rustig laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Daarna kun je hem laten wennen aan de rest van het huis. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is. We raden aan om hem geruime tijd binnen te houden voordat hij naar buiten mag.

McDreamy is 10 jaar. Hij is gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met McDreamy? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

     

 

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!