Maudi (Helga)

25 juli 2021

Beste Cherinda en alle andere dierenverzorgers,

Met Helga, die we Maudi genoemd hebben, gaat het heel erg goed. Ze woont inmiddels een maand bij ons en gaat met grote sprongen vooruit. We denken dat dit mede komt door jullie liefdevolle opvang en verzorging. De dieren boffen met zulke lieve toegewijde mensen.

Op jullie advies hebben we haar een eigen kamertje gegeven zodat ze rustig kon wennen. In het begin vond ze het best spannend allemaal en verstopte zij zich onder de verwarming of in de kast. Maar al snel konden we haar vertrouwen winnen en genoot ze zichtbaar van alle aandacht. Vanaf de eerste dag dronk en at zij gelukkig ook al goed.

Spelen doet zij erg graag. De veer, de donut en de kattenhengel zijn favoriet. Ze is verwend met lieve kaartjes en cadeautjes. Kortom, we hebben er echt een nieuw gezinslid bij. En wat voor één! Het is een lieverd. Een bang muisje dat we helemaal op zien bloeien.

Na twee weken hebben we de deur van haar kamertje opengezet. Eerst op een kiertje (brrr, spannend!!), later helemaal. Op die manier kon ze aan de geluiden in huis wennen en de rest van het huis verkennen. Heel voorzichtig ging ze op ontdekkingstocht. Een stapje richting de badkamer en weer snel terug naar haar veilige plekje. Twee stapjes richting de slaapkamer en weer terug.

Tegenwoordig ligt ze languit op de drempel van de badkamer als wij onze tanden poetsen. ‘s Nachts rent zij graag tientallen keren de trap op en neer. We dachten even dat we een paard geadopteerd hadden. 😉 Tijdens het opstaan worden we enthousiast begroet. Ze geniet er zichtbaar van om lekker aangehaald te worden en gaat dan languit voor ons liggen. We voeren hele gesprekken samen, zo leuk!

Op dit moment laat zij zich steeds vaker beneden zien. Dapper hoor! We vinden dat natuurlijk erg gezellig! Kortom, het gaat prima met haar! We genieten enorm van deze lieve, grappige knuffeldoos!

Een dikke knuffel van Maudi voor jullie allemaal. Veel succes met jullie mooie werk!

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!