Marty valkparkiet

26 april 2023

Dit dier is al geadopteerd!

Als valkparkiet is het goed schrikken als je hier per ongeluk buiten beland. Dan vlieg je in eens de wijde wereld in en dan blijken daar allemaal grote vogels te vliegen die jou proberen te pikken en op te eten. Gelukkig ontsnapte Marty deze dans, maar kwam er niet helemaal ongeschonden uit. Hij mist wat veren op zijn koppie en had wat wondjes. Deze zijn gelukkig nu helemaal weer dicht en met Marty gaat het goed.
Hij is blij sinds hij in onze binnenvolière woont met andere valkparkieten. Want wie wil dat nou niet, samen wonen met je eigen soortgenootjes!
Marty is een een pracht van een gele valkparkiet en zit regelmatig statig met kuif omhoog.

Marty is niet volledig tam, maar toen we hem even vast moesten houden om zijn ringetje te controleren, liet hij zich lief pakken en liet met kleine zachte beetjes in onze hand weten dat ie liever gewoon weer losgelaten werd.

Marty draagt een ring uit 2018 en we denken dat hij een man is, maar dit is een aanname.

Heb je interesse in Marty? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Algemene informatie

Valkparkieten worden al sinds jaar en dag als huisdier gehouden. Het, van oorsprong uit Australië afkomstige, vogeltje staat bekend om het gezellige gefluit en de super schattige kuif. Valkparkieten leven van nature altijd in paartjes of kleine groepen, dus een Valkparkiet alleen is geen optie. Hierbij moet je dus rekening houden met een kooi van minimale afmetingen van tenminste 120 x 60 x 70cm, maar hoe groter, hoe beter! Want deze vogels vinden het fijn om rond te scharrelen en te onderzoeken: dat zit in hun natuur.

Valkparkieten kunnen mooi fluiten, vooral de mannen nemen allerlei deuntjes en liedjes van u over. Ook kunnen ze woordjes leren zeggen. Vrouwtjes zijn een stuk stiller.Qua voeding eten valkparkieten basis zaden, maar ook groente, fruit en kruiden. Ook zijn sommigen gek op een stukje hard gekookt ei en zelfs meelwormen.

Met goede verzorging kan een Valkparkiet wel 15 tot 20 jaar oud worden en moet de aanschaf een bewuste keuze zijn, want ze worden onderdeel van uw leven!

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!