Manu

22 augustus 2023

Hallo lieve verzorgers van de Dierenambulance,

Ik ben in een fijn huisje terecht gekomen. Vond het nog best spannend bij jullie weg te gaan. Heb de hele reis nog naar jullie geroepen, maar jullie kwamen mij helemaal niet redden. De rit duurde gelukkig niet lang en eenmaal in m’n nieuwe thuis ben ik gelijk uit het reismandje gesprongen om te kijken waar ik nu terecht was gekomen. Ik was in een kamertje met verschillende bedjes, een krabpaal en een toilet en helemaal geen andere katten. Alles voor mezelf!

Heb eerst een rondje gelopen en toen heb ik alle bedjes getest. Het ledikantje ben ik nog niet helemaal over uit, maar het fluffy kussen en de iglo liggen heerlijk! Daarna ben ik heerlijk bij het vrouwtje op haar schoot gaan liggen. Dat ligt altijd zo comfortabel en lekker warm. Ik was best benieuwd al wat er buiten het kamertje was, maar vrouwtje wou eerst zeker weten dat ik steeds netjes van mijn bak gebruik zou maken, dus mocht ik het kamertje pas uit na een paar dagen.

En buiten het kamertje is erg leuk. Daar zijn nog meer heerlijke plekken om te luieren! Een bank, verschillende zitjes, een kattenmeubel, een vensterbank en nóg een krabpaal! Op het aanrecht spring ik ook wel eens; kijken of er wat lekkers ligt. Eigenlijk mag ik dat niet, dus doe ik dat lekker als vrouwtje er niet is. Helaas laat ze nooit wat lekkers liggen op het aanrecht, maar ja, je weet het nooit…

Vrouwtje heeft ook speeltjes voor me gekocht. Ik vind het eigenlijk heel leuk om te spelen, vooral als het zelf beweegt. Als ik het zelf moet bewegen vind ik dat maar even leuk. Daar zijn toch juist mensen voor om het te laten bewegen? Een muisje aan een touw, sliertjes aan een hengel en een rondvliegende vlinder zijn tot nu toe mijn favoriet.

Eten doe ik nog steeds heel graag. Vrouwtje zegt alleen dat ik veel te snel eet. Ik heb 1x alles overgegeven, maar vrouwtje las later dat het een oprisping was, dus nu krijg ik kleinere porties verdeeld over meerdere keren per dag. Jammie, alleen vind ik het wel jammer dat het dan steeds kleinere porties zijn en soms ook nog in een moeilijk bakje. Dan kijk ik eerst even beteuterd en vraag ik of het niet in een gewoon bakje kan, maar het schijnt beter voor me te zijn. Nou ja, ik houd van eten, dus eet ik het toch maar op.

Vrouwtje zegt ook dat mijn ontlasting nog steeds niet helemaal goed is, dus probeert zij dat met speciale brokken en natvoer en probiotica weer goed te krijgen. Zolang ik maar lekker eten krijg, m’n speelmomentje en uitgebreide kroelsessies vind ik het tot nu toe wel best. Ik heb hier ook wel eens mijn gekke 5 minuten. Alleen als ik die ‘s nachts heb, schrikt vrouwtje altijd of alles wel goed gaat. Snappen jullie dat nou, wat is daar mis mee?

Er is hier ook een tuin. Ik zit vaak voor de tuindeur naar buiten te kijken. Ziet er zo leuk uit buiten! Vooral de vogels die langskomen zijn erg interessant. Laatst kwam er een vriendelijke kat langs in de tuin die denk ik vroeg of ik buiten kwam spelen. Bij jullie was ik nooit zo aardig tegen andere katten, maar misschien moet ik andere katten toch een kans geven, dus ik heb heel aardig teruggedaan. Ik wou graag kennismaken met die andere kat, maar ik moet helaas nog 2 weken binnenblijven zegt vrouwtje. Op een gegeven moment was de kat weer weggegaan. Dat vond ik echt jammer en heb nog een tijdje geroepen naar de kat, maar helaas is de kat niet meer teruggekomen. Ik was toen wel een beetje verdrietig. Hopelijk komt de kat nog een keertje terug en kan ik kijken of het leuk is samen met die andere kat de buurt onveilig te maken.

Al met al heb ik het hier goed naar mijn zin. Dank jullie wel dat jullie mij opgevangen hebben, voor al jullie goede zorgen en dat jullie mij aan vrouwtje gekoppeld hebben! Ik zag dat Vinny en Leon inmiddels ook een nieuw thuis hebben gevonden. Daar ben ik heel blij mee! Het was fijn bij jullie, maar ik hoop toch dat ik gewoon hier kan blijven en niet naar jullie terug hoef.

Heel veel liefs,

Manu

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!