Manu, relaxte knuffelkater en een echte mensenkat (8 jr.)

20 mei 2023

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Ga je nog op vakantie en wil je pas erna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

Iedereen in zijn buurtje kende Manu, want hij kwam overal wel even langs. Bij de bakker, de dansschool of het café. Verschillende buren gaven hem brokjes en Manu gaf iedereen kopjes. Manu was een graag geziene gast in de buurt. En toen werden we gebeld dat Manu pijn had aan zijn achterpoten of aan zijn heupen.

Een echte mensen-kat

We hebben hem opgehaald en naar een dierenarts gebracht. Die constateerde geen afwijkingen, maar ontdekte wel meteen dat zijn gebit er niet goed aan toe was. Manu kreeg direct een gebitsbehandeling en mocht daarna bij ons rustig bijkomen. Hij kreeg pijnstilling en de dierenarts hield de wonden in zijn bek goed in de gaten. Tot Manu’s genoegen kreeg hij elke dag lekker eten en had hij een warm en droog slaapplekje. Bovendien kreeg hij minstens zoveel aandacht als hij gewend was, en kon hij ook hier iedereen kopjes geven. Want Manu is een lieve relaxte jongen te zijn en een echte mensen-kat.

Ware zenmeester

Nu hij de ruimte heeft om in de losloopkamer en de buitenren rond te lopen lijkt Manu een ware zenmeester. Hij is super ontspannen en geniet van de aandacht die onze vrijwilligers hem geven. Als voormalig kroegtijger en straatschuimer is hij heel sociaal naar mensen. Zodra je de kamer binnenkomt, komt Manu naar je toe om je gedag te zeggen – ook al moet hij daarvoor van zijn lievelingsplekje boven op de hokken naar beneden klimmen. Dat vindt hij niet erg: even contact met een mens maken heeft zijn absolute voorkeur. Manu vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en lekker op schoot te zitten. Hij laat zich dan kroelen en verwennen. Onze kanjer is een ongecompliceerde jongen die enorm van het leven geniet.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Hij kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer hij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat hij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je hem in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat hij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent.

Manu is ongeveer 8 jaar, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Manu? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Dasha Munnik

 

 

 

 

        

Bestel jij ook je dierenspulletjes bij ZOOPLUS? Bestel dan door op onderstaand logo te klikken. Het kost niets extra, maar je doneert dan automatisch 2% van de aankoopwaarde aan ons! 😻 ⤵️

zooplus.nl
Reageer op Manu, relaxte knuffelkater en een echte mensenkat (8 jr.)

Help ons de dieren helpen!