Mantelmeeuw stikt in mieren

10 juli 2023

In de avond van 7 juli vonden mensen een kleine mantelmeeuw langs een weg in de wijk Mariahoeve. De lieve mensen zagen dat het niet goed met hem ging en brachten de zielige meeuw naar ons hospitaal.

Onze dierverzorgers hadden gelijk door dat de meeuw aan het stikken was. Normaal schrokken ze van alles naar binnen, maar deze meeuw leek iets niet weg te krijgen.

Toen we de snavel openden zagen we dat er een hele ‘kluit’ grote mieren in zat. We hebben het grootste deel uit de snavel van de arme vogel kunnen verwijderen, waardoor hij gelukkig weer adem kreeg. Daarna hebben we flink met water gespoeld, waardoor de meeuw ging spugen. Er kwam nog veel meer uit! Brood met mieren. Niet het meest alledaagse broodbeleg!

Om de zwakke en nog misselijke meeuw een beetje te verwennen hebben we hem in een warmtehok gezet en lekker schoon drinkwater gegeven. Zo zou hij de nacht wel doorkomen. ‘s Ochtends was hij iets levendiger, maar nog steeds niet lekker. We hebben hem naar Vogelopvang De wulp gebracht voor verdere zorg.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

STEUN ONS: SHOP VOOR HET GOEDE DOEL! HELP ONS DIEREN HELPEN!

Als je via onze site een bestelling of een boeking doet bij Mediamarkt, Bol, Coolblue, Thuisbezorgd, Belvilla, Expedia, Booking en heel veel andere shops, krijgen wij daar een beetje commissie voor. Het kost jou niets extra en zo help je ons. 😻 Dus ga je eten bestellen, een reis boeken of lekker shoppen, doe het via onze site! Klik op het plaatje ⤵️

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!