Mannetjespauw gevangen in Zoetermeer

3 juni 2024

Op donderdag 30 mei rijden ambulancechauffeur Arnoud en stagiaire Maud naar Zoetermeer. De afgelopen twee weken liep er een nieuwsgierige mannetjespauw geregeld rond in een tuin aan de Broekwegkade. De bewoners weten niet van wie de mooie vogel is.

Chauffeur Arnoud gebruikt het vangnet om het dier te vangen. Dit is wel even andere koek dan een duifje of een merel. De pauw ziet er prachtig uit, maar de grote veren staart zorgt wel voor een extra uitdaging.

Gelukkig gaat Arnoud zelfverzekerd te werkt. Heel even fladdert de pauw omhoog, maar al snel heeft Arnoud hem te pakken en komt de pauw tot rust. Nog in het net neemt Arnoud hem mee naar de ambulance. Omdat Vogelopvang De Wulp alleen wilde vogels opvangt en ons hospitaal de officiële opvang is voor tropische vogels, nemen Arnoud en Maud de vogel mee naar ons hospitaal.

De pauw is niet zichtbaar gewond. Dierenverzorgster Nancy checkt hem in de behandelkamer uitgebreid. Hij lijkt in goede conditie, maar is wel wat mager. We gaan hem goed verzorgen.

In de tussentijd gaan we ook op zoek naar de eigenaar door op websites als Amivedi en in Facebookgroepen te laten weten dat de pauw bij ons zit. Als niemand zich meldt, dan zullen we uiteindelijk op zoek gaan naar een nieuw huisje voor hem.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

 

 

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!