Manke nijlgans heeft geluk

21 augustus 2023

In recreatiegebied Madestein zagen mensen een nijlgans raar waggelen. Hij liep mank en het zag er niet goed uit. Ze belden ons op en bleven zelf in de buurt om de gans in de gaten te houden. 

Als mensen de tijd hebben om bij een dier te blijven, op afstand weliswaar, dan zijn wij daar enorm mee geholpen. We kunnen het dier zo veel sneller vinden en de mensen kunnen verslag doen van wat er in die periode is gebeurd en wat zij hebben gezien. Die informatie is soms belangrijk.

Onze vrijwilliger wist de nijlgans met een net te vangen. Voorzichtig onderzocht ze het dier en de oorzaak van het rare gehuppel werd al snel duidelijk. De twee pootjes zaten aan elkaar vast met visdraad en in één van de twee pootjes zat ook een vishaak. De bloedtoevoer werd bekneld door het draad.

Onze chauffeur kon het diertje op de locatie gelijk helpen en verwijderde het draad en de haak. Gelukkig had de gans geen heftige verwondingen. Hij mocht direct terug naar zijn familie. De familie had alles trouwens nauwlettend in de gaten gehouden. Het dier liep weer goed en zwemmen ging ook prima. Wat een mazzel dat de mensen hem zagen en in actie kwamen!

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: laat geen spullen achter! De meest simpele voorwerpen kunnen dieren in ernstige problemen brengen. Gelukkig liep het voor deze nijlgans goed af.

Beeldmateriaal: Dierenambulance Den Haag. Vrij te gebruiken.

 

Deel dit bericht!

Meer actieverhalen

Help ons de dieren helpen!