Mamsie, dapper moedertje (1 jaar)

17 november 2023

• Kan met andere katten: dat hebben we nog niet kunnen proberen
• Kinderen: 12+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Mamsie werd met maar liefst zeven pasgeboren kittens buiten gevonden. Het hele gezinnetje ging met ons mee naar het hospitaal, waar ze konden bijkomen. Mamsie kreeg lekker voedzaam eten, om haar genoeg energie te geven om haar 7 kindertjes te voeden.

De kinderen het huis uit

Gelukkig kon Mamsie met haar kids terecht bij één van onze lieve pleeggezinnen. Daar heeft ze de kittens verzorgd, tot ze oud genoeg waren om geadopteerd te worden. En het is nu tijd voor Mamsie om ook op zoek te gaan naar haar eigen huisje.

Mamsie is wel blij dat de kinderen het huis uit zijn. Komt ze eindelijk weer eens aan zichzelf toe! We zien haar nu opbloeien van een bezorgd jong moedertje tot een vriendelijk, gezellig poesje. Ze vindt aaien fijn en geeft graag kopjes. Ze heeft een rustig karaktertje en zit graag in de krabpaal voor het raam, een beetje te dromen en naar buiten te kijken. Ook babbelt ze graag tegen ons, met haar lieve bescheiden stemmetje. En soms ineens…krijgt ze de kolder in haar koppie en vliegt ze de hele kamer door achter een speeltje aan.

Entropion

Mamsie had een lichte afwijking aan haar linkeroog, en is hieraan geopereerd. Ze heeft hier nu geen last neer van, maar het zou kunnen dat het weer opspeelt. An sich, geen nood: het was een milde entropion diagnose. Als ze last van haar oog krijgt, zal ze waarschijnlijk oogdruppels nodig hebben.

Zwarte schoonheid

Mamsie zoekt een rustig huisje, met lieve mensen die haar een beetje de tijd willen geven om te wennen. En die haar willen verwennen met aandacht en knuffels, want daar is ze wel aan toe.
Wil je je huis delen met deze lieve, zwarte schoonheid? Kom dan gauw een keertje langs bij Mamsie!

Wenperiode

Voor Mamsie zal de overgang naar een nieuw huis heel spannend zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Mamsie is ongeveer 1 jaar oud. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Mamsie? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazel

 

 

Reageer op Mamsie, dapper moedertje (1 jaar)

Help ons de dieren helpen!