Maki, vrolijk vriendinnetje (1 jaar)

17 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: dat moeten we nog verder proberen
  • Kinderen: 6+
  • Huis met tuin of appartement met geheel afgenet balkon
  • Medicatie: nee 
  • Speciaal dieet: nee

 

Wij kregen een melding binnen. Iemand had een klein katje gezien met waarschijnlijk een hoofdwond. Er was geprobeerd haar naar binnen te lokken en wij hebben haar gauw opgehaald.

Wondjes aan haar oortjes

Toen ze werd onderzocht door onze dierenarts bleek dat zij geen hoofdwond had maar heel veel kleine wondjes aan haar oortjes, koppie en hals.

De eerste dagen

We hebben snel haar wondjes schoongemaakt en haar antibiotica en pijnstilling gegeven en haar verwend met een warm bedje, heel veel aaitjes en vooral lekkere hapjes. Daar kon ze wel aan wennen. De korstjes zijn wellicht ontstaan van een allergische reactie, van jeuk en het vele krabben? We weten het niet zeker. Maar na een tijdje bij ons, en de ondersteunende medicatie, trok het weg.

Losloopkamer

Toen Maki goed was opgeknapt mocht ze over naar een van onze losloopkamers. Dat vond ze wel erg spannend. Zo’n grote kamer met ook nog een buitenruimte waar ze in het zonnetje kan liggen. Helemaal heerlijk maar wel een beetje eng. Gelukkig is er altijd wel een verzorger bij zodat ze wanneer ze ergens van schrikt daar luid kletsend naar toe kan rennen om veilig op schoot van de schrik bij te komen.

Klein gitzwart meisje

Maki is een jong, gitzwart, tenger meisje met prachtige gouden ogen die het heerlijk vindt om met je te kletsen, lekker lui op schoot te liggen en vooral veel geaaid te worden. Spelen met een hengeltje begrijpt ze nog niet helemaal, maar achter een balletje aanhollen is helemaal leuk.

Maki is een heerlijke jonge dame en wanneer ze helemaal gewend is heb je aan haar een geweldig vrolijk vriendinnetje.

Wenperiode

We raden aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor elke kat weer even spannend. Ze kan dan even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed, of achter het gordijn. Je kunt haar het beste even tot rust laten komen, laten bijkomen van de verhuizing. Meerdere keren per dag haar bezoeken en lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods een boek daar lezen, of wat op de laptop werken. Ze heeft wel een nieuwsgierige aard, maar nieuwe dingen vindt ze toch ook spannend en daarom is rustig opstarten gewoon extra fijn.

Zo zorg je ervoor dat zij zich goed gaat hechten aan het huis en aan haar nieuwe mensen. En als ze snapt dat alles veilig is, kan je haar beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’ kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft zij dan als haar veilige plek ervaren, waar zij naar terug kan rennen als ze het weer te spannend vindt. Als je haar in één keer los laat in het hele huis, gaat ze zich vast verstoppen. En dan duurt de wenperiode heel erg lang. En zij mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar zij naar terug rent en niet van weg rent.

Maki is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Maki? Vul onderstaand contactformulier in.

 

 

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!