Mahina geniet van het leven (1 jaar)

31 augustus 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: ja
  • Kinderen: 10+
  • Huis met tuin of appartement met veilig afgenet balkon
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Kleine schoonheid Mahina liep al een tijdje rond in een binnentuinengebied. Ze was schuw, maar het lukte uiteindelijk toch om haar te eten te geven. Niemand kende deze jonge kat. Omdat ze een eigenaar moet hebben gehad en dus geen zwerfkat was, hebben we haar meegenomen om een nieuw veilig huis voor haar te vinden.

Aanhalig en actief
Mahina ziet er prachtig uit met haar egale grijze vacht en witte befje. Ze gedraagt zich dan ook een beetje alsof de hele wereld aan haar voeten ligt. De andere loslopende katten in de kamer moeten zich maar even aan haar aanpassen, vindt ze. Mahina is lief en knuffelig, maar ook heel energiek, speels en beweeglijk. Soms kan ze niet kiezen wat ze nu als eerste moet gaan doen. Naar buiten of binnen in de kamer de huisjes van haar collega-katten controleren? Alle kattenmeubels tegelijk beklimmen of toch maar even een tik tegen dat balletje geven? Een aaitje tussendoor komt altijd gelegen! Uiteindelijk komt ze wel tot rust en ligt dan ergens hoog in de buitenren te genieten van de zon.

Eerst even wennen
We raden aan om Mahina eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor de meeste katten heel eng. Je kan Mahina het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. De kat geeft zelf aan wanneer zij relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Mahina is ongeveer 1 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennis maken met Mahina? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Clara Mazèl

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!