GERESERVEERD – Mag Homie jouw vriendje worden? (3 jaar)

7 februari 2024

• Kan met andere katten: Hebben we nog niet kunnen proberen.
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

‘Homie’ is de Engelse term voor vriendje, maatje. Waarom we hem zo hebben genoemd? Lees maar.

Weer zo’n stoere straatjongen

Er kwam weer zo’n stoere straatjongen binnen om bij ons gecastreerd te worden. Hij was op straat best schuw, dus we twijfelden in het begin of we hem wel konden socialiseren. Maar natuurlijk gingen we toch ons best doen. Na een gesprek met zijn verzorgster, kwamen we er achter dat hij wel eens toenadering zocht. Voor ons een teken dat we even door moesten zetten.

Kroelen graag….

Homie draaide al heel snel bij. Hij heeft nu gelukkig bedacht dat mensen best OK zijn en dat huiskater zijn zo zijn voordelen heeft. Elke dag bakjes lekker vers eten, schoon water en een schone bak, super toch! Hij vindt het ook heel fijn om geaaid en gekroeld te worden, zelfs over zijn buik.. Dat is echt wel uitzonderlijk bij katten, zeker bij ex-zwervers. Homie is gewoon een echte mensenkat geworden, eigenlijk stiekem altijd geweest.

Nieuwe vrienden voor Homie

Homie vindt het best gezellig bij ons, maar hij wil nu heel graag nieuwe vrienden maken. Lekker thuis chillen met zijn eigen mensen, in zijn eigen veilige huis. Daar droomt hij van. Mag hij jouw vriendje worden?

Wennen
Homie zal de overgang naar een nieuw huis best spannend vinden. We raden daarom aan om hem eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan hem het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga een paar keer per dag lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Lees desnoods een boekje of werk wat op de laptop. Met wat lekkere hapjes, want daar houdt deze smulpaap wel van. Dan gaat hij jouw geur associëren met iets positiefs.

Op deze manier zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als ‘ie snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Als hij helemaal op zijn gemak is, kan hij vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.
Hij mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

Homie is ongeveer 3 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Homie? Vul onderstaand contactformulier in. 

 

 

Reageer op GERESERVEERD – Mag Homie jouw vriendje worden? (3 jaar)

Help ons de dieren helpen!