Madeliefje is écht een liefje (11 jaar)

12 mei 2024

Dit dier is al geadopteerd!

• Kan met andere katten: nee
• Kinderen: 12+
• Appartement met veilig afgenet balkon of catproof tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: nee

Madeliefje is een beetje ons zorgenkindje. Haar linker voorpoot heeft een rare knik. Ze kan er een beetje op staan, maar ze belast hem liever niet. Op de röntgenfoto’s is geen breuk te zien. Vermoedelijk is het al wat oudere verwonding aan de pezen.

Veilig op haar plank

Madeliefje is in de tijd dat zij bij ons wordt verzorgd niet uit haar hokje geweest. Ze blijft lekker op haar plankje liggen en kijkt nieuwsgierig de wereld in. Voor haar eten komt ze even van de plank af maar als ze haar buikje rond heeft gegeten gaat ze snel weer terug. Ze wil duidelijk niet te veel met haar pootje doen.

Katten redden zich meestal prima op drie poten, maar blijkbaar voelt ze zich niet zeker genoeg om in de kamer op verkenning te gaan. Madeliefje heeft pijnmedicatie gehad, maar dat gaf geen verschil in de belasting van haar poot te zien. Ze heeft zeer waarschijnlijk geen pijn aan haar poot.

Echt een liefje

Toevallig is Madeliefje ook nog eens de allerliefste poes van de wereld! Ze reageert onmiddellijk op ieder bezoekje van de verzorgers. Ze staat meteen overeind en komt aan je hand snuffelen – een uitnodiging voor heel veel aaitjes onder de kin en kriebeltjes over haar kop. Ze kijkt je aan en lijkt je dan te bedanken voor alle aandacht die ze krijgt.

Madelief is op zoek naar een veilig thuis met lieve geduldige mensen die haar de tijd geven om te wennen aan haar nieuwe omgeving. Mensen die haar ook voorzichtig een beetje uitdagen om in beweging te komen, want dat heeft dit poesje wel nodig.

Wenperiode

Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis kun je Madeliefje het beste even laten bijkomen van de verhuizing. We raden aan om haar in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Voor Madelief is een balkon een veiliger omgeving dan een tuin. Mocht er toch een (veilig afgezette) tuin zijn dan mag ze pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug keert in plaats van weg loopt.

Madeliefje is ongeveer 11 jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Madeliefje? Vul onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!