Maddox (13+ jaar) wil graag alles samen doen

23 juli 2023

Dit dier is al geadopteerd!

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 16+
  • Huis met tuin of appartement met catproof afgenet balkon
  • Medicatie: ja, 2x daags pilletje voor schildklier
  • Speciaal dieet: nee

Ga je nog op vakantie en wil je pas daarna adopteren? Kijk dan na je vakantie wie er nog een huisje zoekt…. We reserveren dieren niet.

Maddox was bij mensen naar binnen gelopen en voelde zich duidelijk niet lekker. De mensen hadden hem nog nooit in de buurt gezien en belden ons. We hebben Maddox opgehaald om hem te laten onderzoeken door de dierenarts. De kat was mager en uitgedroogd en vermoed werd dat hij een te snel werkende schildklier kon hebben. Maddox mocht verder aansterken bij ons.

De eerste dagen was hij erg boos, hij was zichtbaar ziek, at niet en wilde niks met ons te maken hebben. Uiteindelijk is het onze dierenarts toch gelukt wat bloed af te nemen. Maddox bleek inderdaad iets verhoogde schildklierwaarden te hebben. Daar krijgt hij nu medicijnen voor. Daarnaast kreeg hij medicatie om zich wat beter te voelen en een eetlustopwekker zodat hij weer zou gaan eten. En geleidelijk aan knapte Maddox op en mocht hij naar een van de losloopkamers waar hij eindelijk weer eens lekker zijn pootjes kon strekken en een wandelingetje kon maken.

Maddox wil gezelschap

Maddox is de jongste niet meer, hij is waarschijnlijk rond de 13 jaar oud. Hij heeft dan ook al wat levenservaring. Daardoor kon hij zich snel aanpassen aan de situatie. Hij is niet meer boos en eigenlijk vindt hij mensen wel heel leuk. Loslopen in de kamer doet hij bij voorkeur in gezelschap van een van de verzorgers. Naar buiten? Alleen als er iemand met hem mee gaat. Hij vindt alles echt veel leuker als hij het samen kan doen. Hij vertelt hele verhalen, geeft kopjes en draait zijn dikke staart om je benen.

Schildklier

Maddox is een op mensen gerichte kat die zijn nieuwe mens(en) dankbaar zal zijn voor alle aandacht, gezelschap en liefde. Dat gaat hij zeker allemaal teruggeven. Hij zal wel de rest van zijn leven medicijnen voor zijn schildklier moeten blijven slikken. Maar in een bolletje natvoer eet hij die braaf op – je moet tenslotte wat over hebben voor warm menselijk contact.

Wennen

We raden aan om Maddox eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Een overgang naar een nieuw huis is voor de meeste katten heel spannend. Ze kunnen dan even terugvallen in angstig gedrag en zich  verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Je kan Maddox het beste even tot rust laten komen en laten bijkomen van de verhuizing. Een paar keer per dag hem bezoeken en lekker bij hem zitten en tegen hem praten. Desnoods een boekje lezen, of wat op de laptop werken in zijn kamer. Met wat lekkere hapjes, want dan gaat hij jouw geur associëren met iets goeds.

Zo zorg je ervoor dat hij zich goed gaat hechten aan het huis en aan zijn nieuwe mensen. En als hij snapt dat alles veilig is, kan je zijn beweegruimte langzaam uitbreiden. Dat ‘wen’kamertje daarna altijd openlaten, want dat heeft hij dan als zijn veilige plek ervaren waar hij naar terug kan rennen als  het hem te spannend wordt. Maddox mag pas naar buiten als hij zijn thuis als die veilige haven ervaart, waar hij naar terug rent en niet van weg rent. Als hij té snel naar buiten wordt gelaten, is de kans op weglopen erg groot.

En vooral: heb geduld en geef hem wat tijd om te wennen aan jou en aan dit nieuwe huis met die vreemde geuren en geluiden.

Maddox is rond de 13 jaar oud, gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. 

Wil jij kennis maken met Maddox? Vul onderstaand contactfomulier in.

Fotografie © Clara Mazèl, Simone Janssen

      

 

Dit dier is al geadopteerd!

Help ons de dieren helpen!