GERESERVEERD – Lieve Lynn, 1 jaar oud en thuisloos

7 september 2023

  • Kan met andere katten: nee
  • Kinderen: 12+
  • Huis met tuin
  • Medicatie: nee
  • Speciaal dieet: nee

Lynn liep al een tijdje rond op straat, niemand wist of ze uit de buurt kwam en of ze een eigenaar had. De poes was erg mager en reageerde fel op toenadering. Eenmaal opgenomen in het hospitaal kon ze lekker uitrusten en hebben we haar bijgevoerd zodat ze weer een beetje op gewicht kon komen.

Lynn is zo leuk en lief!
We waren een beetje verbaasd dat de melder zei dat ze een felle dame zou zijn. Lynn is bij ons gewoon een heel leuk, lief poesje geworden. Ze komt lekker kopjes geven en knuffelen, en is dol op aandacht van mensen. Optillen vindt ze ook prima. Gewoon een leuke jonge kat die nog veel kan leren. En tja, als ze het ergens echt helemaal niet mee eens is (bijvoorbeeld als we haar uit haar knusse plekje op de krabpaal moeten plukken om haar weer in haar hokje te zetten), wil ze nog wel eens een klein bijtje geven. Ze bijt niet hard, en ze doet dat ook niet om je pijn te doen, maar gewoon om aan te geven dat ze iets niet leuk vindt..

Lynn is helemaal klaar voor haar eigen huisje, waar ze lekker haar energie kwijt kan en alle aandacht van haar mensen krijgt. We gunnen het haar zo!

Wenperiode
Iedere kat moet na een plaatsing wennen aan een nieuw huis. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kan haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. De kat geeft zelf aan wanneer ze relaxt is en klaar is om de rest van het huis te verkennen.

Ga een paar keer per dag bij haar zitten en tegen haar praten, met wat lekkere hapjes, zodat zij jouw geur gaat associëren met iets goeds. Of lekker samen spelen, dat versterkt de band en reduceert stress. Als je haar in één keer loslaat in het hele huis, is er kans dat zij zich gaat verstoppen en moeilijk weer te vinden is!

Ze mag pas naar buiten als ze haar thuis goed kent en als veilige thuishaven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Lynn is ongeveer een jaar oud, gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.
Wil jij kennismaken met Lynn? Vul onderstaand contactformulier in.

Fotografie © Simone Janssen

 

Reageer op GERESERVEERD – Lieve Lynn, 1 jaar oud en thuisloos

Help ons de dieren helpen!