Lulu wil weer kitten zijn (2 jr.)

4 november 2023

• Kan met andere katten: nee
• Honden: nee
• Kinderen: 10+
• Huis met tuin
• Medicatie: nee
• Speciaal dieet: ja, Hills I/D brok en even geen natvoer

Lulu liep hoogzwanger op straat. Een lieve buurtbewoner maakte zich zorgen om haar en heeft ons gebeld. We konden haar gelukkig net op tijd ophalen en ze heeft haar kittens bij ons in het hospitaal gekregen. Niet lang daarna mochten ze naar een pleeggezinnetje, waar de kittens in een veilige, huiselijke omgeving op konden groeien.

Gezellige kleine meid

Lulu heeft supergoed voor haar kittens gezorgd, maar is eigenlijk zelf nog maar net haar kittentijd ontgroeid. Nu ze niet meer voor haar kittens hoeft te zorgen, lijkt het wel of ze wat in te halen heeft. Ze is een heel vrolijk, actief meisje, altijd klaar voor een spelletje. Knuffelen vindt ze ook fijn, maar daarna dan weer rondrennen door de kamer achter een hengeltje aan, of lekker voetballen!

Lulu wil kitten zijn

Ze maakt ook heel graag een babbeltje met de verzorgers, en geeft dan haar mening over van alles en nog wat. Zo vindt ze dat de porties eten wel wat groter kunnen (ze krijgt echt genoeg hoor 😄), dat ze niet altijd genoeg aandacht krijgt, en dat de andere katten in de kamer stom zijn. Kortom, een hele lieve, gezellige kleine meid, die nu op zoek mag naar haar eigen huisje, waar ze gewoon nog een poosje mag doen alsof ze weer een kitten is. Ze is er helemaal klaar voor!

Dieetvoer

Lulu heeft last gehad van een vervelende darmparasiet: giardia. Ze geeft nog wat last van haar darmen, zeer waarschijnlijk nog een restverschijnsel van de giardia. Daarom krijgt ze nu dieetbrokjes die gevoelige darmen ondersteunen. Ze zal deze brokjes voorlopig thuis ook nog moeten blijven eten. Op termijn kan je proberen over te stappen naar normaal voer. We weten niet zeker of ze dit dan ook tolereert. Als ze weer darmproblemen krijgt, zal je terig moeten gaan naar de I/D brokjes, en dan zal ze dit levenslang moeten eten. Gelukkig vindt ze die erg lekker.

Wenperiode

Voor Lulu zal de overgang naar een nieuw huis spannend zijn. Ze kan dan weer even terugvallen in angstig gedrag en zich verstoppen onder het bed of achter het gordijn. Eenmaal thuis raden we aan om haar eerst in een kleine kamer te laten wennen, zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen. Je kunt haar het beste even laten bijkomen van de verhuizing. Ga meerdere keren per dag lekker bij haar zitten en tegen haar praten. Desnoods (hardop) een boekje lezen, of wat op de laptop werken in haar kamer. Met wat lekkere hapjes zodat ze jouw geur gaat associëren met iets goeds. Als ze helemaal op haar gemak is, kan ze vanuit dat veilige kamertje de rest van het huis gaan verkennen.

En ze mag pas naar buiten als ze haar thuis als die veilige haven ervaart, waar ze naar terug rent en niet van weg rent.

Lulu is ongeveer 2 jaar oud. Ze is gesteriliseerd, gevaccineerd en gechipt.

Wil jij kennismaken met Lulu? Vul dan onderstaand contactformulier in.
Fotografie © Simone Janssen

 

 

 

     

 

 

 

 

Reageer op Lulu wil weer kitten zijn (2 jr.)

Help ons de dieren helpen!