Lola (Janneke)

16 maart 2019

Het gaat goed met Janneke (nu heet ze Lola)! Ze heeft ongeveer 5 dagen, min of meer, onder de bank gewoond en zag ik alleen haar koppie met grote ogen verschijnen, wanneer ik haar etensbakje half onder de bank schoof.

‘S nachts zat ze in haar “paalwoning” annex krabpaal/ hangmat. De grote ommekeer kwam toen ze overdag in haar hangmatje zat en heel lief miauwde. Toen kon ik haar aaien en kroelen en nu wil ze vooral op schoot liggen, liefst 24 uur per dag en dan eindeloos geaaid worden. 🙂

Als er visite komt, die ook op de bank komt zitten, dan kan ze eigenlijk geen keuze maken bij wie ze nu moet zitten. Ze speelt af en toe met mij met zo’n muis aan een hengel, een propje papier of de veter van mijn schoen. Maar vooral en bovenal wil ze knuffelen, en knuffelen en anders wel knuffelen. Kortom het is de allerliefste poes van de wereld en ik ben zo blij met Lola. Wat hebben jullie geweldig werk gedaan door dit lieve, maffe poezenbeestje weer op te lappen!

Ze blijft op gewicht, maar ik vind dat ze nog best mag aankomen, ze eet elke dag een heel zakje natvoer, verdeeld over vier eetmomenten, beef of chicken plus een handje brokjes, allemaal nierdieet. Trovit tonijn vind ze ook lekker. Ze is wel kieskeurig, soms wil ze opeens geen chicken meer en dan wordt het beef of andersom. In het begin wilde ze geen tonijn en nu juist weer wel.

Ze gaat keurig op de bak  en ze drinkt goed. Ik heb, sinds kort, om haar aan te moedigen te eten, twee voederplaatsen ingericht, elk met water, zacht voer en brokjes, dat werkt goed!

Had ik al gezegd hoe blij ik met Lola ben? Mijn huis is weer een thuis.

En dan natuurlijk foto’s, ben niet echt een beste fotograaf en Lola is altijd sneller dan ik, maar bij deze:

Heel hartelijke groeten, een knuffel van Lola en ook van mij 😉

Deel dit bericht!

Meer verhalen

Help ons de dieren helpen!